Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Pastacılık kursu ev hanımlarına  istihdam kapısı oldu
Ev hanımlarının , boş vakitlerini pasta ve kurabiye gibi hamur işleri yaparak geçireceği kurslarda kadınlar yaptıkları pastalar ile hem iş sahibi olacaklar hemde para kazanarak aile geçimine katkıda bulunacaklar.
Projenin faaliyete geçmesi dolayısıyla Suruc Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Gençlik Merkezinde açılış töreni düzenlendi.
Açılışa Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz ve çok sayıda davetli katıldı.
Projenin açılış kurdelesini Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte kesti.
Açılış sonrası gençlik merkezini gezen Açıkgöz kursiyerlerin yaptığı birbirinden farklı ve lezzetlerdeki pastaların tadına baktı kursiyerlerle yakından ilgilenerek , yetkililerden bilgi aldı.
Yoğun bir katılımın olduğu Pastacılık kursunun açılış töreninde kadın kursiyerlerin usta pastacılara taş çıkartarak yaptıkları yaş pasta , kek, kurabiye, poğaça, çörek, börek , kurabiye vs çeşitli tatlar davetlilerden tam not aldı.
Projenin hayata geçirilmesi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan vekili Tarık Açıkgöz şunları söyledi "Hizmete açtığımız Kültür Merkezimizde uzman eğitimciler tarafından verilen kurslar ev hanımlarından yoğun ilgi görüyor.Bu ilgi de bizi mutlu ediyor.Pastacılık kursuda bunlardan sadece bir tanesi.Kursiyerlerimize haftada 5 gün eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimiz yaş pastadan tutun kek, kurabiye, poğaça, çörek, börek ve buna benzer her türlü un mamulleri yapımının eğitimlerini alıyor. Kursiyerlerimiz hem öğreniyor hem de vakitlerini dolu dolu geçiriyorlar. Merkezimizin kapıları ardına kadar açık, herkesi bekliyoruz." Dedi.
Kursun 10 ay süreceğini belirten Açıkgöz , kursumuza katılan bayanlarımıza iş imkanı, iş kurma imkanı ve istihdam sağlanacak. Etrafımızda bulunan bu tür girişimcilerimiz bizlere müracaat edebilir. Amacımız burada bayanlarımızı iş hayatına kazandırmak ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olmaktır" dedi.
Kursiyerlerden Hatice Kara "Bu tür kurslar yokken evde boş boş oturuyor zamanımızı iyi şekilde değerlendiremiyorduk. Daha sonra belediye tarafından pasta kursunun olduğunu öğrendik ve kursa katıldık çok mutluyuz diye konuştu.
Öte yandan pastacılık kursuna katılanlar ise tatlı ve tuzlu pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta malzemeleri ve yaş pasta yapımı, butik kurabiye yapımını gibi konularda eğitim alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49