Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Pamukta Görülen Yeşil Kurt Karşı İlaçlama Çalışmaları Başladı
Türkiye’nin toplam pamuk üretiminin yüzde 40'nın karşılandığı GAP'ın merkezinde yer alan Harran ovasında pamuk eken çiftçiler Yeşil kurt'a karşı mahsulün ilk ilaçlamasına başladı. Pamuk eken çiftçilerden Ali Eşiyork, "İyi bir pamuk mahsulü almak için sivrisinek, kurtçuklara ve yeşil kurt'a karşı şuan ilaçlama yapıyoruz. Bir hafta sonra çapası yapılacak, 70 dönüm pamuk ekmişim, topladığımız mahsul masraflarımızı karşılamıyor. Çocuklarımızla çalışıyoruz. Bir sulamacı kadar kazanamıyoruz. Çünkü bunun elektriği, mazotu, gübresi ve işçiliği var. Pamuk ekiminin masrafı çok ama geliri az. Çünkü fiyatı çok düşük, yetkililere sesleniyorum, eğer pamuk fiyatında artış olmazsa bu en verimli Mezopotamya bölgesindeki topraklarda pamuk ekimi yapılmayacak" dedi
Pamukta yüzde 40´lara kadar varan kayıplara yol açabilen zararlılar arasında yeşil kurt, beyazsinek, yaprakbiti, tütün tripsi, kırmızı örümcek ve yaprak pireleri bulunduğunu belirten Uzmanlar, Çoğunlukla bitki özsuyunu emerek yaprakların kurumasına, renginin solmasına, büyüme ve gelişmenin zayıflamasına, tarakların dökülmesine, koza tutma ve büyüme kapasitesi ile lif kalitesinin düşmesine sebep olan bu zararlıların yanı sıra yeşilkurt zararlısı ile çok dikkatli mücadele etmek gerekmektedir. Pamukta Yeşik kurt mücadelesi çiftçilerimiz tarafından tarlalarda kısmi olarak uygun ilaçlar kullandırılmak suretiyle yapılmaktadır. Bu zarar ile mücadelede genellikle şeritler halinde ilaçlama yapılmakta çok az da olsa kapama ilaçlama şeklinde mücadele gerçekleştirilmektedir. denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49