Öne Çıkanlar 2 Yaralı Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu Urfada Trafik Kazası Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay pek çok yeniliği hayata geçirecek

Bu haber kez okundu.

"O Engelli Doğmasın Geleceği Kararmasın"

Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu yaptığı açıklamada, her yıl düzenli olarak ilçedeki engellilerle birlikte kutlanan 10 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerini bu yıl korona virüs salgını nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirtti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu, "Etkinlikleri korona virüsü nedeniyle yapamıyoruz. Bu zor günlerde evde kalma sürecindeki engellilerimizin ruh ve beden sağlıklarını korumak büyük önem taşımaktadır" dedi.

Engelliler Haftasının engellilerin sorunlarını, eksiklerini ve paylaşımlarını dile getirdikleri bir süreç olduğunu kaydeden Satoğlu, "Tüm dünyada yaşayan engelliler gibi ülkemizde yaşayan engellilerinde birçok sorunu vardır. Ülkemizdeki engellilerin yaşadıkları sorunları özetlemek gerekirse; mimari sorunlar, ulaşılabilirlik, eğitim, iş bulma gibi daha birçok sorun sıralanabilir. Bu zor günlerde evde kalma sürecindeki engellilerimizin ruh ve beden sağlıklarını korumak büyük önem taşımaktadır."dedi.

Her engellimizin kendi imkanı kadar üretime katkı sağlayarak istihdam edilme; evine aş ekmek götürmeye ve bunun için istihdam edilmelerini beklediğini belirten Satoğlu,"Şanlıurfa'mızdaki Engelli kuruluşlarımız Ve Engellilerimiz "İstihdam edilmelerinde imkan sağlanması Ve sahiplenilmesi konusunda Sayın Abdullah Erin Valimiz, BBŞ Z.Abidin Beyazgül İlçe Belediye Başkanlarımız Mehmet Canpolat, Metin Baydilli, Mehmet Kuş ve Çalışma Ve İşkur İl Müdürü Lezgin Özmen'in onurca yaklaşımları yönünden çok şanslıyız. Dernek Yönetimi,Velilerimiz ve Üyelerimizce taktir ediyoruz alkışlıyoruz." Şanlıurfa'da Sayın Valimizin Başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ulaşilabirlilik yönetmeliginin takibatın konusundaki çabaları bizi memnun etmektedir. Fakat resmî ve özel kuruluşlar bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Halen bazı Bankalar ve benzeri yerler inadına inadına üzerine düşeni yerine getirmemektedirler. Çalışabilecek Engellilerimiz ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışıp evine aş ekmek götürmek istiyorlar. Evet evde bakım, 2022 maaş Ve diğer sosyal katkılardan yararlanıyorlar ama çalışabilecekler çalışmak istiyor bu yardımlarla hazır yiyicilikten kurtulmak istiyorlar. Eğitim yönünden her türlü katkıyı görmekteyiz ancak özellikle Özel eğitim kurumlarından hizmet alırken; bu imkanı velileri aracılığı ile kullanan Engellilerimizin velileri de verilen/ aldıkları eğitimi takip etmeli . Bazı velilerimizin de bu kurumlardan şahsi menfaat için efor sarf etmemelerini engellileri açısından bekliyoruz. Aksi taktirde alacakları eğitim açısından olumsuzluklarla karşılaşacaklarını da unutmasınlar. Hükümetimizin Engellilerimize tanıdığı bu sosyal nakti ve malı yardımlarını; özellikle zihinsel engellisi olan velilerimiz engellilerinin bakımını giyimini beslenmelerine de harcamalı oburca bir hareket olacaktır. Başarılı çalışmalara imza atan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve BB zabıta Daire Başkanı Burak Küçük ve Personelleri koordineli şekilde Trafikte gerek kendilerince gerek şahsi çıkar sağlamak amacıyla velileri tarafından bizzat veya başka kişilerce dillendirilen zihinsel ve diğer engel gurubundan bazı yavrularımızın kardeşlerimizin engellenmesi konusundaki çalışmalarını daha yoğun bir şekilde çabalarının daha sıkı olmasını bekliyoruz.

" Engelliye açıma İşver", "

Engelli oluşumu nu etkileyen nedenlerine karşı

İnsanlarımız isterse tedbir almasınlar...doğacak engellisi ile bir ömürleri heba olsun.Sosyal kültürel ve ekonomik yaşamları YÖK olsun'nu istemiyorlarsa;

" o engelli doğmadın geleceği kararmasın" Doğum öncesi hamilelik dönemi ve Doğumdan sonra engelli oluşumunu önleyen tedbirleri alsınlar.

Koronavirüs nedeniyle yapmadığımız 10/15 Mayıs Engelliler Haftamızı kutlar bizi sahiplenen onurlandıran Devlet,İl büyüklerimize ve bizlere sahip çıkan Basınımıza Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Ve İstihdam Derneğimiz Yönetim kurulumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49