Öne Çıkanlar ak partı canlı skor harran unıversıtesi Eyyübiye ilçesinde ele geçirildi Şanlıurfa Organ Nakli

Bu haber kez okundu.

O Çocuk Büyüdü Umre'ye Gitti

Şanlıurfa’da, 10 yıl önce üzerine çaydanlığın devrilmesi sonucu götürüldüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Yanık Ünitesi’nde tedavi görürken, 1,5 yaşındayken verilen kandan, HIV bulaşması sonucu AIDS hastalığına yakalanan Yusuf Ç. Babası Mehmet Anne Fatma Çoban ile birlikte Umre ibadetini yaptığından karnesini alamadı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Ulucanlar mahalcesine Karagöz Mezrası’nda yaşayan dokuz ailenin çocuğu Yusuf Ç.’ye, 2008 yılının Mart ayında 1,5 yaşındayken HIV virüsü bulaşmasının ardından hayatı karardı. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde 'İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu' gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığına açılan 1 milyon 393 bin lira kazandı, Para Babanın hesabın yatırıldı. Küçük Yusuf Babası Annesi ile birlikte Ramazan ayında Umre yapmak üzere Suudi Arabistan'a gitti.

Daha önceleri yaşadığı köyde, köylülerin baskısı üzerine köyü terk etmek zorunda kalan Mehmet Çoban, 300 metrekarelik bir alana briketlerden yaptığı sıvasız, üstü çamurlu kapalı 2 odalı bir evde yaşıyordu. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde 'İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu' gerekçesiyle açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığına açılan 1 milyon 393 bin lira kazandı, Para Babanın hesabın yatırıldı. Parayla birlikte yeni ev araba alındı. Küçük Yusuf şuanda Ulucanlar ilköğretim okulu 6. sınıfa gidiyor, Hastalığı öğrenildiğinde dışlanan Küçük Yusuf ve ailesi kendisinin çabalarıyla kendine yep yeni bir hayat kurdu. Maddi açıdan refaha kavuşan Yusuf Ç. Babası Mehmet Çoban ile birlikte Umre yapmak üzere Suudi Arabistan'a gitti. Mekke'de olan Küçük Yusuf 2017-2018 öğretim yılın bitmesiyle bugün dağıtılan karne töreninde kendisi bulunamadı.

Ulucanlar Aile Hekimliği sağlık ocağında önce taşeron olarak daha sonra kadrolu olarak çalışan Baba Mehmet Çoban ise," Yıllardan beri sağlık ocağında taşeron işçi olarak çalışıyorum, 9 yıldır düzenli olarak Yusuf’un tedavisi için Ankara’ya gidiyoruz, şuanda Yusuf’un durumu iyi, inşallah böyle gider, bende Allah'a şükretmek için Oğlum Yusuf ve annesi ile birlikte Umre'ye geldik. Burada ibadetlerimizi yapıyoruz ama okul bitti yaz tatili başladı Yusuf karnesini almadı, inşallah Umre dönüşünde karnesini alırız, Umre Ziyaretini Yusuf Çok İstedi İnşallah hacca. İbadetlerimizi de önümüzdeki yıllarda yapacağız "dedi.

Yusuf Ç. "Umre Ziyaretini özelikle ben istedim burası insana Huzur veriyor çok şükür Burayı Allah bize görmeyi nasip etti. 7 sınıfa geçtim karnemi alamadım Umre dönüşü Karnemi alırım inşallah arkadaşlarım çok özledim onlar için, burada dua ediyorum"diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49