Öne Çıkanlar 2 Yaralı Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu Urfada Trafik Kazası Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay pek çok yeniliği hayata geçirecek

Bu haber kez okundu.

Kaya, Genel Başkanları Gitti Orada Yolsuzluk Yapan O Kişilere Sahip Çıktı.
"Şanlıurfa yaş itibari ile Türkiye’nin en genç yaşına sahip bir şehir 19.2 yaş ortalamasına olan bir şehir bu şehrin en önemli sorunlarından biri istihdam işsizlik sorunu vardır. Bunun içinde ebetteki Urfa’ya olan yatırımların ve bir takım istihdamın önleyeceğin artırması için her zaman talebimiz olmuştur. Yine Urfa bir tarım memleketidir. Bu nedenle de enerji ihtiyacımız oluşmaktadır. Bu konuda da tabiî ki taleplerimiz her zaman sizler gibi Başkanlarımıza milletlerimize bilgilendirmekteyiz. Sayın Başkanım bugünkü burada bulunan arkadaşlarımız ilçelerden gelen yönetim başkanlarımız ve Şanlıurfa merkezinden gelen kademedeki arkadaşlarımızdır. Ben bir sefer daha arkadaşlarımın huzurunda sizlere hoş geldiniz diyorum.
Biz 2019’a doğru giderken AK Parti yerel yönetimleri olarak seçim startımızı Erzurum’da vermiştik. Doğu Anadolu Bölge toplantısı ile şimdi ikincisini yapıyoruz. Buradaki toplantımızın gayesi belediyelerimiz faaliyetleriniz, performanslarını ve birikimlerini gözden geçirmek ve dolayısı ile 2019’a giderken son rüküşleri yapmakla ilgili bir çalışmamızdır.
Biz 2019 giderken aynı zamanda yeni bir hükümet sistemi ile birlikte gitmek Türkiye cumhuriyet tarihimizin üçüncü büyük reformunu gerçekleştiriyor. En büyük reformlarımızdan birisi Cumhuriyetti, ikinci büyük reform ise çok partili hayata geçişti şimdi ise hükümet sistemini değiştiriyoruz. Hatırlarsanız 16 Nisan öncesinde muhalefet bize ısrarla dünyada daha güçlü hükümetler var böyle bize bu eleştiriyi yapmışlardı. Biz Hollanda, Almayan gibi ülkelerin yıllarda hükümet kuramaması gördük ve bizde de bunun olmaması için yeni hükümet sistemi ile 5 yılda bir değiştirme ile 90 yıl da 65 küsür kez hükümet kurma yerine 5 yılda hükümet kuracak bir düzenleme getiriyoruz. Dolayısı ile inanıyorum ki gerek AK PARTİ bünyesinde gerekse MHP ile gidilen süreçte uyum yasaları ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Parti bünyesinde 5 komisyonumuz var konuşan bunlar yürütme ile ilgili kamu personelleri üst düzey personellerle ilgili komisyonumuz yerel yönetimlerle ilgili seçim ve mevzuatı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilgili üst düzey komisyonlarımız var. Bu komisyonlarımız 2019 yılında gerçekleşecek olan hükümet ile ilgili başbakanla ilgili çalışmalar yapıldı.
16 Nisanda en fazla tartışma konularından bir tanesi de seçme ve seçilme yaşının 25 yaşından 18’e indirilmesiydi. 18 yaş ile ilgili düzenlemenin mart ayına kadar çıkması bekleniyor. Yani belediye başkanlarımız, muhtarlar ve muhtar azaları ile ilgili seçilme yaşının 18 çekilmesi gerekiyor. Bene inanıyorum ki bu hızlı bir şekilde yasallaşacaktır. Bu konu çok tartışıldı hatırlıyorsanız 18 doğru mudur değilimdir diye ama ben merak ediyorum ana muhalefet bu gençlerimize ne diyecek. O zaman demişlerde 18-19-20 ve 21 yaşındaki gençlere ülkemi teslim edilir diye hak ettin biz üzüldük, hükümetin yaptığı iyi şeylere karşı çıktılar yapmaları gereken bir şeydi. Ama ben inanıyorum ki bu ülkede gençler özellikle Türkiye’nin en genç nüfusu olan Şanlıurfa’da gençlerimize güvenmemiz, gençlerimize inanmamız ve onlarla birlikte yürümemizin olumlu sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum. Siyasette teşhis önemli ama dinamizmin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Tabi Türkiye’de bazı talihsizliklerde yaşadığımızı ifade edeyim. Belediyeleri konuşurken biz AK Parti belediyeleri bir süreç yaşadık, toplumumuzun ve milletimizin bizden beklentileri olan daha yukarıya çekilmesi ile ilgili bir değerlendirme dönemi yaptık. Bu değerlendirmeleri yaparken AK Parti belediyeleri ile yarışan belediyelerin olduğunu özellikle altını çizdik. 884 Belediye başkanlarımızı tek tek tebrik ediyorum hizmet anlamında çok başarılı işler yapıyorlar. Acep biz lideri ve dünyanın en büyük siyasi dehalarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde siyaset yapan arkadaşların çok daha fazla çalışmaları ve çok daha halkın gönlüne girmeleri gerekiyor.
Şimdide özellikle İstanbul’da Ataşehir ve Beşiktaş’tan yapılan biri işler başkanlığımızın değerlendirmesi ile ana muhalefetin garip açıklamalarına şahit olduk. Yani genel başkanları gitti orada yolsuzluk yapan o kişilere sahip çıktı. Genel başkanın tavrına saygı duyarız ama bir kişi çıktı ki, dedi ki biz Türkiye’nin bütün belediyelerini Ataşehir belediyesi yağacağız. Yolsuzluğun, hırsızlığın hukuksuzluğun olduğunu bütün Türkiye’ye taşıyacağız. İbretle ben milletimizin bu notu aldığını düşünüyorum.
Yerine biri ilk daha yaşıyoruz, ana muhalefetin ve Türkiye’nin en büyük şehir olan 15 milyonlu şehrinde bir ilk başlatıyor. Yani hanımefendinin açıklamalarında utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu milletin değerlerine bu milletin geçmişine bu milletin kültürüne bu kadar saygısız bu kadar hakaret eden bir kişiyi bu şehirde il başkanlığı yapıyor olmasından utanç duyuyorum.
Ben bugün burada yapılacak olan bölge toplantılarımızın belediyelerimize, milletimize güzel şeyler getirmesini temenni ediyorum. Burada Urfa il teşkilatımızda bütün belediye başkanlarımıza bütün partililerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum.
Tarım bakanını size verdik bence mutlaka tarım alanında Urfa’ya pozitif bir ayrımcılık yapılıyordur. Bende bu alanda Fakıbaba’nın Urfa tarımı ile ilgili olan kalkınmasındaki önemli motivasyonunu daha da arttıracağına inanıyorum. Mültecilerle ilgili üzülerek ifade edeyim, yine hatırlarsanız 16 Nisan öncesinde ana muhalefet ırkçılık yapmıştı. Türkiye’de yapılmaması gereken bir şeyi yaptı. Bu ülke farklılıkları bir arada tutan barışı teşvik eden bir ülkedir. Yani Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığını bizde yaşayabiliriz. Bizim medeniyetimiz her insana sahip çıkması gerektiğini ifade eden komşuluk haklarında inanılmaz derece saygı duyan “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Hükümetimiz belediyelerle ilgili mali yardımlarını sürekli ve arttırarak yapmaktadır. 2002’de 4.7 milyar olan yerel yönetimlere yardım, bugün ise 73 milyarlara gelmişler. Ve hala arttırmaya da devam ediyoruz. Yine AK Parti ve diğer belediyeler arasında bir ayrım derseniz, bu ayrımı hiç yapmadık ve yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Yani adaletin gereği neyse Türkiye’de kanunun tanınmış neyse biz hep onu yaptık."

Anahtar Kelimeler:
UrfaAkPartıKayaOrhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49