Öne Çıkanlar 2 Yaralı Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu Urfada Trafik Kazası Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay pek çok yeniliği hayata geçirecek

Bu haber kez okundu.

Halfeti'ye akınlar başladı

Geçen yıl turizmde hareketli günler yaşayan 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sakin ilçe Halfeti dünyada etkisini gösteren Kovid-19 nedeniyle bir süre misafirlerinden uzak kaldı. Salgında normalleşme adımlarının atılmasının ardından ilçeye turist gelmeye başladı.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen, mistik tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yeni turizm sezonu geç başladı.

Şanlıurfa'nın birçok ilçesi özellikle tarihi değerleriyle ön plana çıkarken, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013'te 'Sakin şehir' ağına dahil ettiği Halfeti ise özellikle Fırat Nehri'nin güzelliği ile insanları davet ediyor. Siyah gülleri ve Birecik Baraj Gölü'nün altında kalan evlerin, tarihi yerlerin oluşturduğu manzara insanları adeta büyüleyen Halfeti'ye gelenler özellikle tekne turları ile açılmayı tercih ediyor.

Ziyaretçiler, tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı buluyor. Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü de ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan kıyıdaki Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, tahta asma köprüden yürümenin keyfini çıkartıyor. Duba üzerine kurulu lokantaların hizmet verdiği ilçeyi ziyaret edenler, en çok tekne turuyla Fırat Nehrinde gezmenin mutluluğunu yaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49