Öne Çıkanlar Vali Erin Başkan Kuş ölü sayısı ve son durum açıklandı Başkan Aslan Şanlıurfada silahlı saldırı: 3 yaralı

Bu haber kez okundu.

Halfeti'de Jet Sky keyfi

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen ilçede, turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor. Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı yakalıyor.

Halfeti, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla evlerin büyük bölümü su altında kalmasının ardından, ilçe sakinleri 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Özellikle hafta sonu ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, Duba üzerine kurulu lokantaların hizmet verdiği ilçeyi ziyaret edenler, en çok tekne turuyla Fırat Nehrinde gezmenin mutluluğunu yaşıyor.

Büyükşehir tarafından yaptırılan tesis hizmete girdi. Halfeti İncisu sosyal tesislerinde 36 yatak kapasiteli otel, restaurant, kafe, yüzer havuz ve amfi tiyatro sahnesi bulunuyor. Halfeti'de doğal mimari, tabiat ve iklim şartlarına uygun butik oteller ilçenin tek problemi olan konaklama sorununu çözmüş oldu.

Halfeti'ye gelen turistlere Bodrum’u aratmayacak imkanlara sahip bunların başında hız tutkunları için jetski ile Fırat’ın buz gibi suyunda sürat yapmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49