Öne Çıkanlar Vali Erin Başkan Kuş ölü sayısı ve son durum açıklandı Başkan Aslan Şanlıurfada silahlı saldırı: 3 yaralı

Bu haber kez okundu.

Fedakar Anne 3 Engelli Çocuğuna Bebek Gibi Bakıyor

Tüm dünya da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli şekiller de kutlanırken Şanlıurfa’da da çiçeklerle ve hediyelerle kutlanıyor. Çalışan ve vefakâr kadınların günü olarak kutlanan 8 Mart’ta bir de 3 engelli çocuğu ile mücadele eden bir annenin vefasını gözler önüne serdik.

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesinde yaşayan Fatma Yar(45) ve Bedir Yar(49) çiftinin 6 çocuğundan 3’ü engelli. Engelli olan çocuklardan Mahmut(23), Yusuf(22), Ayşegül(20) annelerinin yardımıyla yaşam mücadelesi veriyor. Fatma Yar 3 engelli çocuğunun başını yıkayarak, yemeğini yedirerek, altlarını temizleyerek zor bir mücadele veriyor.

Anne Fatma Yar, teyze çocuğu olan eşiyle evlendikten sonra doğuştan 3 engelli çocuğa sahip oldu. 23 yıldır 3 engelli çocuğunun bakımını tek başına yürüten Fatma Yar, eşinin desteği ile birlikte çocuklarına bakıyor. Baba Bedir Yar’ın tamircilik işi yaptığı fakat çocuklarına bakabilmek için işi bıraktığı öğrenildi. Ailenin diğer 3 çocuğundan birinin üniversite mezunu olduğu fakat iş bulamadığı bu yüzden de geçim kaynaklarının sadece engelli maaşının olduğunu dile getirdiler.

3 engelli çocuk Mahmut, Yusuf ve Ayşegül sürekli içeri de kaldıkları için sıkılırken, camdan dışarıda ki çocukları seyrederek günlerini geçiriyor. Özellikle Yusuf’un arabayla gezme merakının olduğunu söyleyen baba Yar, araçları olmadığı için çocuklarını rahat bir şekilde götürüp gezdiremediklerini ifade etti.

Anne Fatma Yar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde belki de kimseden bir çiçek, bir hediye beklemezken, evlatları için verdiği mücadele emekçi ve vefakâr bir kadın olarak yine çocuklarının mutluluğunu istiyor.

6 ÇOCUĞUNDAN 3’Ü ENGELLİ’’

Anne Fatma Yar; ‘’6 tane çocuğum var, 3 tanesi engelli 3 tanesi doğru. 23 yıldır aynı şeyi yaşıyorum, çocukları yıkıyorum, elbiselerini ben giydiriyorum, yemeklerini ben yediriyorum, kendi başlarına bir şey yapamıyorlar ben yapıyorum. Kendileri yürüyemiyor, biz kaldırıyoruz dışarı çıktığımız zaman. Ara sıra gezmeye götürüyoruz, içerde sıkılıyorlar, sürekli hadi gidelim, arabaya gidelim diyorlar. Ben bir yere gitmiyorum, ne annemlere, ne babamlara, ne bacıma kimseye gidemiyorum. Zor tabi kolay değil, çeken ancak insanın içini bilir’’ dedi.

‘’DIŞARIDAN GÖRENLER ALDIĞIMIZ ENGELLİ MAAŞINI SÖYLÜYOR ZORLUĞU GÖRMÜYOR’’

Anne Yar; ‘’dışarıda oturuyoruz komşular diyor 3 tane engelli maaşı alıyorsunuz, ne yaşadığımızı, nasıl zorluklar çektiğimizi görmüyorlar sadece maaş olarak görüyorlar. Hiç diyen yok bu çocukları nasıl kaldırıyorlar, nasıl indiriyorlar, nasıl başını yıkayıp altını temizliyorlar kolay mı bunlar. Yardım edenimiz yok bir tek benle babaları yapıyoruz. Eşim de çalışmıyor, bir tek çocukların maaşı var. Normal okula gidemiyorlar, engelli okuluna gönderiyoruz. 23 yıldır ben ne anneliğimi, ne kadınlığımı yaşadım, kendimi onlara adadım. Allah benim de, diğer engelli annelerin de yardımcıları olsun. İstiyorum ki devletimiz, belediyelerimiz oğluma, eşime bir iş versin. 3 engelli çocuğum var, kendimizi değil artık onları düşünüyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49