Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Fakıbaba’nın Oyunculuk Deneyimi
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, göreve geldiği günden bu yana Şanlıurfa’nın en çok konuşulan isimleri arasında. Sadece Şanlıurfa’da değil 2009 yerel seçimlerindeki siyasi kararları nedeniyle de Türkiye gündeminde de yakından takip edildi. Fakat şimdi Başkan Fakıbaba’nın belki de bugüne kadar bilmediğiniz bir başka deneyimini getireceğiz ekranlarınıza... Fakıbaba 16 yıl önce, 1997’de Tatlıses’in Urfa’da çektiği ve o günlerde izlenme rekorları kıran dizisinde rol almış. İste dizi oyuncularından biri olan Fakıbaba’nın ilk TV deneyimi..
 
 
1997 yılında Şanlıurfalı Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses’in memleketi Şanlıurfa’da çektiği Fırat Dizisi’nin oyuncularından biri de Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ymış. SSK Hastanesi’ne başhekim olduğu yıllarda, hastanede çekilen bir bölümde rol alan Fakıbaba, bu bölümde kızının üzüntüden kanser olduğunu öğrenen bir ağaya hastalığın teşhisini açıklıyor.
 
 
 
16 yıl önce rol aldığı dizinin yayınlanmasının ardından geçen 7 yılda Fakıbaba, AK Parti’nin adayı olarak Şanlıurfa’ya Belediye Başkanı seçildi. Bir sonraki seçim döneminde ise tartışmalarla geçen seçim dönemi sonunda, Fakıbaba bu defa bağımsız olarak katıldığı 2009 yerel seçimlerinde Şanlıurfa’ya ikinci kez Belediye Başkanı oldu.
 
 
 
Başhekimi olduğu SSK Hastanesi’nde yaptıkları ile Şanlıurfa’ya kendini tanıtan Fakıbaba, o günlerde alışık olmadığı kameralarla çok daha erken tanışmış. 
 
 
 
Dizinin 3. Bölümünde rol alan Fakıbaba, bu bölümde kendi mesleğinde bir rol üstlenmiş. Doktor rolünü canlandıran Fakıbaba, aniden rahatsızlanarak hastaneye getirilmiş bir ağa kızının, kanser olduğunu teşhis ederek babasına söylüyor. Bu haber üzerine yıkılan baba ise, Fakıbaba’dan kızını sağlıklı olduğuna dair ikna etmesini istiyor. Hasta yatağında ki genç kızı odasında kontrol eden Fakıbaba, burada oynadığı ikinci sahnede genç kıza iyi olduğunu ama kısa süre kontrollerinde kalması gerektiğini söylüyor.
 
 
 
1997 yılında Star TV’de yayınlanan, yönetmenliğini İbrahim Tatlıses’in yaptığı Fırat Dizisi’nde, Fakıbaba’nın rol arkadaşları ise İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Atilla Pakdemir, Aydemir Akbaş gibi ünlü isimler.  46 yaşında rol aldığı dizide çok genç görünen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dizideki sesi ise dublajla verilmiş.
 
 
 
Fırat’ın azgın sularının aldığı bir canın ardından bir ailenin yaşadıkları ve bir aşkın hikâyesini anlatan Fırat Dizisi ekranda yer aldığı yıllarda Şanlıurfa’nın ulusal mecrada da tanıtımı için önemli bir rol oynamıştı.
 
Didem Açar EDESSA
 
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 3 yıl önce

Fırat

banner24

banner49

banner48