Öne Çıkanlar canlı skor harran unıversıtesi Eyyübiye ilçesinde ele geçirildi Şanlıurfa Organ Nakli Okullar yarında tatil!

Bu haber kez okundu.

Esnafı Soğuk Kış Günlerinde Kendi Yaptıkları Yağ Sobaları İle Isınıyor

Evren Sanayi esnafı arasında yanık yağ olarak nitelendirilen atık motor yağı, sanayi esnafının işyerini ısıtıyor. Özellikle büro olarak kullanabilecekleri yeri olmayan esnafın işyerinin bir kenarına koydukları sacdan yaptıkları sobalar, yanık yağ deposundan uzatılan ince bir boru aracılığı ile damla halinde akarak yanıyor.

Kış aylarına girilmesinin ardından hava sıcaklıklarının düşmesi, ile birlikte Soğuktan etkilenen esnaflar arasında ise sanayiciler de yer alıyor. Araç yoğunluğu olması nedeniyle bir çok aracı dışarıda soğuk altında tamir etmeye çalışan esnaf zor şartlarda ekmek mücadelesi veriyor. Kış aylarında dükkanlarına kurmuş oldukları sobayla ısınmaya çalışan sanayi esnafı, vatandaşların sorunlarına çözmek için fedakarca çalışıyor. Dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışmalarını sürdüren esnaf, bir yandan ısınmak için soba etrafında toplanıyor.

Sanayi esnafından oto tamircisi Salih Aslan, "Sobayı kendimiz sac ile yaptık, yanık yağı da yıkama-yağlama yapan işyerlerinden tedarik ediyoruz. Yaptığımız araç sayısı da birkaç tane olunca dışarıda çalışmak zorunda kalıyoruz. Kar yağışı her taraf su baya bir zor oluyor ancak bizim ekmek paramız da bu. Sanayide kömür sistemi ile ısınıyoruz, Gelen müşterilerimizin de hayranlıkla izledikleri yağ sobaları soğuk havalarda en büyük dostumuz oluyor" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Star 5 yıl önce

Allah yardimcıniz olsun salih ustamm

banner24

banner49