Öne Çıkanlar valı bakan haliliye Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Engelliler, Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden Çıkartılıyor
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Paşabağı Mahallesinde yer alan Türkiye’nin en büyük Engelli Koordinasyon Merkezlerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde engelli vatandaşlar için her türlü olanak düşünülerek yapıldı. Engelli vatandaşlarımızın çağdaş, modern toplum hayatına katılımlarını kolaylaştırmak, toplumsal fırsatlardan eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine; koruma-kollama, destekleme bilgilendirme, yönlendirme, sosyal ve psikolojik yardım hizmetleri sunmak amacıyla yapılan Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinden engellilerin Türkiye genelinde Sayıştay Genel Kurulunun kararı ile çıkartılıyor.
ENGELLİLER KOORDİNASYON VE YAŞAM MERKEZİ
Şanlıurfa il merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait toplamda 14.000 m², 10.000 m² kapalı ve 4.000 m² açık alana sahip olan Engelliler Koordinasyon Merkezimizde; spor salonu, eğitim sınıfları, konferans salonu ve yüzme havuzu mevcuttur. Engelliler Koordinasyon Merkezinin amacı; görme, işitme, ortopedik, zihinsel ve diğer engelliliklerinden dolayı günlük hayatını sürdürmekte güçlük çeken her yaştan engellinin, kapasitesini geliştirmek, sosyal rehabilitasyon hizmeti vermek, yaşam koşullarını iyileştirmek, mesleki eğitimle üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, toplumla bütünleşerek toplumsal gelişimlerinden pay almalarını sağlayarak, sosyal - kültürel yönlerini geliştirmek ve Belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden engelli yakınlarının da faydalanmasını sağlamak amacı ile yapılan yerden engellilerin çıkarılmasına Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu tepki gösterdi.
’ TEKSTİLDEN, GALOŞA BİR ÇOK ATÖLYE’’
Dernek Başkanı Bedih Satoğlu; ‘’Dernekler arasında bu faaliyetleri yapmak amacıyla burada belediye sekreterlerinin görev yapmak şartıyla dernekler tahsil edildi. Ancak bazı dernekler engelliler koordinasyon merkezinde faaliyet yapamayınca bu görevi Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanımız üstlendi. Bunu İlk başlatan Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. daha sonra Nihat Çiftçi’den devam ettirdi ve Zeynel Abidin Beyazgül ile hala devam etmektedir. Zihinsel engelliler derneği olarak istihdama yönelik çok güzel faaliyetler göstermekteyiz. Bizde bu koordinasyon merkezinde sekiz kişilik bir oda verildi. Bu alanımızda tekstil, çorap ve galoş atölyelerimiz mevcut olarak bulunmaktadır aynı zamanda annelerimizin haftada bir defa Kuran-ı Kerim hatim ederek diniş görevlerini yerine getirmeleri de sağlanıyor’’ dedi.
‘’ BELEDİYE BAŞKANININ YANINDAKİLERE ÇOK BÜYÜK BEDDUAM VAR’’
Başkan Satoğlu; ‘’Sayıştay’ın almış olduğu eski İstanbul belediye başkanı döneminde dernekler ve vakıflara yapılan bazı yolsuzluk iddiaları üzerine Sayıştay’ın çıkarmış olduğu bir yazıyla derneklere ve vakıflara yer verilmeyeceği üzerine bize de bir yazı gönderildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bizim bir an önce oradan çıkmamız için bütün gayretleri sarf ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ve Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’ün hatırına biz burada sesimizi çıkarmadık ve çıkarmıyoruz da. Bizim bu engelliler konusunda kişisel olarak veya herhangi bir durumumuz olamaz. Ancak zihinsel engellerimizin böyle bir alandan uzaklaştırması konusunda çaba sarf eden sayın belediye başkanımızın etrafında bulunanlara benim çok bedduam var. Şöyle ki kim Türkiye Cumhuriyetinde kendini koruyamayan zihinsel engelli insanlara Allah ıslah etsin diyorum. Cenab-ı Allah onların da torunlarının toruna engelli versin ki anlasınlar. Bu durumuza çözüm bulmak için Sayın Beyazgül zihinsel engellilerin faaliyet yapacakları bir alan vereceklerini söylediler. Bu sözleri de yerine getirdiler. Biz o kadar büyük atölyemizi bu küçük derneğe yerleştiremezdik. Bunun içinde bize bir atölye gerekiyordu buda yaptık.
‘’ DESTEĞİMİZ OLDUĞU SÜRECE EVSİZ, YEMEKSİZ KALMAYACAKLAR’’
Ben bizlere hizmet eden devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum diyen Başkan Satğlu; ‘’Sayın valimiz Abdullah Erin bu onu da bize çok destekçi oldu ve buraya malzeme aldılar. Ben her zaman burada engellilerin sesi olmaya çalıştım, onları her zaman kucakladım ve elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Burada bize bu imkânı sunan başa Sayın Valimiz Abdullah Erin’e ve bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Zihinsel engellilerimiz hiçbir zaman biz hayatta olduğumuz sürece, bize destek olanlar olduğu sürece evsiz, yemeksiz ve sahipsiz kalmayacaklardır. Biz burada şehitlerimize, ölmüşlerimize ve ihtiyaç sahipleri için haftada bir gün Kuran-ı Kerim hatimleri yapmaya devam edeceğiz. Sesimizi duyurmaya vesile olan basın sizlere de da çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49