Öne Çıkanlar urfa urfa haber polis sanlıurfa kaza

Bu haber kez okundu.

Emlak Sektörüne Umut Olacak Mı!

Şanlıurfa'da son iki yılda konut satışlarında büyük bir durgunluk yaşanıyor. Temelleri atılan inşaatlar belirsizlikten dolayı durma noktasına gelirken, vatandaşlar yatırımı konutlara yapmaktan vazgeçti. Konut sektöründeki düşüşün olumsuz etkilediği emlakçiler ve müteahhitler, tekrar eski cazip hale gelmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyor. Karaköprü’de daha önce 300 bin lira olan bir daire 200 bin liraya bile alıcı bulamaz hale geldi.

Emlak piyasasının iflas etmekte olduğunu belirten Emlakçı esnafı, “Konut satışları çok durgun. Birde konut kredileri yüksek oluşu piyasayı yüzde 80 çok etkiledi. Konut fiyatlarında artış aksine fiyatlarda gerileme olduğu halde piyasa bu şekilde ve emlak piyasası iflas etmek üzere. Ayakta durmak için kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şuanda piyasa tam kitlendi. Biz biraz ayakta durabiliyorsak kiralık daireler üzerinden aldığımız komisyon üzerinden durmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda kiralarda baya bir yükseliş yaşandı. Onu da herkes bilir ki Urfa'da aldığımız göç çok etkili oldu. Konutlara talep yokken kiralık daire isteyenler var.” dedi.

Emlakçi esnafı ise, "İşlerimiz eskiye göre çok duruldu, eskisi gibi satışlarımız olmuyor. Şuanda emlak sektöründe parayla satışların yerini takas usulü satışlar aldı. Ucuz yerlerin alımı satımı kolay olurken pahalı yerlere yaklaşan olmuyor. Vatandaşlar şuanda fırsat kolluyor. parasını cebinde bekletiyor yada en iyi yatırım araçlarına parasını koyuyor uygun fiyatta arazi yada konut düşerse direk alıyor. Eski günler geride kaldı" diye konuştular

Faizler Düştü

Merkez Bankasının yüzde 24 olan politika faizini yüzde 19,75’e düşürmesi, bütün sektörlerde sevinçle karşılandı. Ekonomisinin büyük bir kısmı konut sektörü üzerinde dönen Şanlıurfa'da bu haber sevinçle karşılandı.

Faizlerdeki düşüşün gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacağına dikkati Emlakçi esnafı, "Zaten sektörün önündeki en büyük sıkıntı faizlerin yüksek olmasıydı. İnsanlar parayı faizde tutuyorlardı. Dün ve bugün emlak ofisleriyle yaptığımız görüşmelere göre telefonlar daha sık çalmaya, insanlar arayıp konut sormaya başladı. İnsanımız bu gelişmeleri takip ediyor, herkes ekonomist gibi. Faiz getirisi azalacak diye konut fiyatları yükselmeden bir an önce konut araştırmaya başladılar. " diye konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49