Öne Çıkanlar urfa urfa haber polis sanlıurfa kaza

Bu haber kez okundu.

Demir İl Başkanı Oldu

Ocak 2018 yılında 2. Olağan Genel Kurula giden HÜDAPAR Şanlıurfa İL Başkanlığı genel kurulda mevcut başkan olan ve tek liste halinde gidilen başkanlık seçimine tekrardan Lokman Yalçın’ı seçmişlerdi. Ama 24 Haziran genel seçimlerden önce milletvekilliği için il başkanlık görevinden istifa eden Lokman Yalçın yerine daha önce Partinin il basın işleri başkanlığını yürüten Basri Demir vekâletten atanmıştı. Bugün ise Genel Başkan Mehmet Yavuz’un açıklaması üzerine il başkanlığına Basri Demir’in asaletten atamasının yapıldığını söyledi. Eski başkan Lokman Yalçın’ın ise 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili seçilmemesi üzerine Lokman Yalçın’a yeni görev verdiklerini ve HÜDA PAR Bölge Koordinatörü olan Süleyman Atmaca’nın yardımcılığı görevine getirildiğini söyledi.

Öte yandan Genel Başkan Yavuz, yerel seçimler hakkında da net bir dille açıklama yaptı. Parti olarak yerel seçimlere her zaman hazırlıklı olduklarını ve bu konuda gereken her türlü çalışmayı parti olarak yaptıklarını belirten Yavuz, basın mensuplarının sorduğu ittifak sorusuna da, “Bizim kapımız her partiye her fikre açıktır. Biz parti olarak yerel seçimlere hazırız ama buda demek olmuyor tek çıkış yolumuzun bu olduğudur. Biz gelebilecek her türlü ittifak fikrine açığız masaya oturtup partimizle yapacağımız istişareler sonucunda bir karar veririz” diyerek cevap verdi.
HÜDA PAR Genel Başkanı gündemde olan af konusu ve Suriye meselesi hakkında da parti olarak fikir ve düşüncelerini aktardı. Yapılan toplantıya genel başkanın yanı sıra, HÜDA PAR İl Başkanı Basri Demir, HÜDA PAR Bölge Koordinatör Başkanı Süleyman Atmaca, HÜDA PAR Bölge Koordinatör Başkan Yardımcısı Lokman Yalçın yanı sıra parti üyeleri katıldı.
‘Oduncu pazarında hasar tespit işleri hafta başında bitecek’
“Oduncu pazarı olarak bilenen ancak kabakçılar ve hızarcılar esnaflarımızın bulunduğu yerde bayramın 2. Günü bir yangın çıkmıştı ve burayla alakalı bir ziyaretimiz oldu.” HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, “Burada vatandaşlarımız orada olay yerinde dertlerini bize anlatılar bazı talepler oldu. Olay yerine yetkililer gelmiş özelikle onlara bu soruyu sorduk; sizi sahiplendiler mi çünkü biz bunu sormak zorundayız, bu eksiklikleri dille getirmek zorundayız. Olay yerine Şanlıurfa Valisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer İlçe Belediyeleri ziyarete gelmişler ve hal ve hatırları sormuşlar. Bu konuda bir hakkı teslim ediyorlar esnaflarımız ancak şuanda enkaz kaldırılmadığı için işlerine başlamıyorlar dolasıyla hem hazır tespitleri yapılması gerekiyor enkazında kaldırılmaması sebebi henüz hasar tespiti yapılmamış olması ve esnafın tekrar işlerine başlamamasına sebep oluyorlar. Esnafları ziyaretimizden hemen sonra vali Abdullah Erin ile görüşme gerçekleştirdim Abdullah erin sağ olsunlar meselenin hangi boyutta olduğunu izah etiler. Oduncu pazarı esnaflarının mağduriyetlerinin giderilmesi için hasar tespitlerini yapılıp İl Özel İdaresine ve Çevre ve Şehirciliğe talimat verildiğini ve hasar tespit çalışmalarını hafta içerisinde biteceğini mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi” dedi.
‘Suriye meselesinin en fazla ceremesini Urfa çekiyor’
“Yanı başımızda en fazla ceremesini Urfa’nın çektiği bu Suriye meselesinin daha önceki süreçlerde ifade ettiğimiz şekli ile mutlaka olarak siyasi olarak çözümlenmesi ve barış ile noktalanması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye, İran ve Rusya’nın üçlü mekanizma ile içine girmiş olduğu Astana süreçlerini devam etmesi ve mutlaka inisiyatif alarak oradaki insanların, halkların hak talebinden bulunan her türlü dini, milleti aidiyeti ne olursa olsun hak talebini göz önünde bulunduracak bir siyasi işin Suriye’de yapılası gerekiyor. Zira bunun en fazla ceremesini Urfa olarak bizler ve takip eden süreçte elbette bütün Türkiye çekmektedir.” Diye konuştu.
‘İttifak için her türlü partiye kapımız açık’
“Biz genel seçimlerde 2 milletvekili adayımız bağımsızlıktan aday olmuştu.” Diyen Mehmet Yavuz, “Daha önceki genel başkanımız Zekeriya Yapıcı Diyarbakır’dan aday olmuştu. Genel başkan yardımcımız Halil Gök’te Batman’da milletvekili adaya olmuştu. Fakat Türkiye’nin diğer 79 ilinde parti olarak seçime gittik. Önümüzdeki yerel seçimlerle alakalı olarak parti olarak girme noktasında hazırlıklarımız tamamdır. Ama ittifak konusunda herhangi bir partiden bize gelen veya bizden başka partilere giden bir teklif yoktur. Fakat nihai olarak bundan başka alternatifimiz yoktur demiyoruz. Gelişecek olaylara karşın her türlü alternatif bizim masamızdadır. Bunları şimdilik kendi aramızda istişare ediyoruz netlik kazandığında sizinle paylaşacağız. Biz ittifaklara kapalı değiliz, herhangi bir partiden hangi parti olursa olsun bize yönelik bir ittifak teklifi veya görüşme teklifi fark etmiyor geldiği zaman değerlendirilecek ilgili kurumlarla görüşülüp bir karara bağlarız. Şu parti ile görüşmüyoruz dediğimiz herhangi bir parti rezervsizimiz yok. Her türlü partiye kapımız açıktır görüşürüz, konuşuruz siyasetin doğası gereğidir, bilakis görüşülmesi gerekiyor. Bir parti bizden randevu talep ettiğinde ona randevu vermemeyi siyasi etik ve siyasi ahlak açısından doğru bulmuyoruz.” İfadelerini kullandı.
‘Devlete karşı işlenmiş suçlara af gelsin’
“Genel meselelerle alakalı seçimlerden önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ülkede bir Affa ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bizde zaman zaman mesele alakalı hususları gündeme getiriyoruz. Seçimden önce de Devlet Bahçeli dille getirmişti iktidar partisi ise yine cumhurbaşkanlığı kabinesi ise konu ile ilgili gündemlerinde af ile ilgili bir konu olmadığını ifade ettiler. Bizim affa ilkelse yaklaşımız ise devlet eğer bir af çıkaracaksa devlette karşı bir suç işlemişse o suçlara af getirebilir. Yani bu anlamda siyasi olarak nitelendiğimiz kendisine karşı suçları af edebilir. Bir başkasının bir başkasına zarar verdiği bir suçu devlet af edilme konusuna sahip değildir mağdur olan insanlara aittir bizim ilkelse yaklaşımız bu şekildedir. Söz konusu olan başka insanların başka insanlara olan suçlarla alakalı affı ise o konuda mağdur hali ile kişi yâda kurumun yetkili kılınması gerekmektedir. Devlettin belirlediği belki sivil toplum kuruluşlarının da işin içerisine girdiğini onların o mağduriyetlerini tazmin etme yâda diyetini ödeme şeklinde makbul ölçüler içerisinde hem inançta hem örfi hukukta kaynaklanan bu temayüle uygulanırsa o zaman asıl maşeri vicdanı yaralamaz.” Şeklinde konuştu.
‘Ekonomi döviz ile faiz arasını sıkıştırılmış’
“Son zamanlarda Amerika ile yaşanan ekonomik krizin elbette dış gerekçelerin olduğunu görmek ile 15 Temmuz sonrası sürecin devam ettiğini görmekle beraber Türkiye’nin ekonomik sisteminin de buna müsait olduğunu söylenerek gerekiyor. Türkiye ekonomisi Döviz ile faiz arasına sıkıştırmış durumdadır. Eğer bizim ekonomimiz döviz ile faiz arasına sıkıştırılmışta o zaman yabancı müdahalelere açık demektir. Yabancı güçlere açık bir ekonomi ile dış güçlerle girilecek bir münakaşanın ceremesini vatandaşın çekeceğini ön görüyoruz ve netice itibarı ile böyle olmuştur. Kendi ekonomimizi yerli hale getirmeden bu millete, bu halka ait hale getirmeden bu tür gerginliklerin oluşmasını doğru bulmuyoruz. Dediğim gibi en doğru tercih darbe günü ile alakalı olan bu anayasın ile hem siyasi hem de iktisadi yerli hale getirmektir. Eğer biz bunu yaparsak istedikleri kadar uğraşsınlar üzerimizde bir tanzir etmez. Yine biz üretime dayalı ekonomik modelin benimsemesini istiyoruz. İkinci bir husus olarak komşularımızla kavga etmek yerine onlarla olan ticaret hacmimizi tam kapasiteye çıkarmak gerekiyor.” Diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49