Öne Çıkanlar canlı skor harran unıversıtesi Eyyübiye ilçesinde ele geçirildi Şanlıurfa Organ Nakli Okullar yarında tatil!

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 15 Temmuz 2018’de yapılabilir

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı ve İstanbul İl Başkanlığı yapmış olan CHP’li Murat Karayalçın, taziye ziyareti için geldiği Şanlıurfa’da CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Murat Karayalçın, yerel ve genel seçimlerle birlikte Taşeron işçilerin kadroya dâhil edilmesine kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Seçimlerle ilgili bazı siyasi parti liderlerinin tarih bile verdiğini söyleyen Karayalçın, TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin önümüzdeki 15 Temmuz tarihinde yapılabileceğinin de altını çizdi.

Taşeronların kadroya alma fikrinin ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisinden çıktığını söyleyen CHP’li Murat Yalçınkaya, bu kararı ilk başta coşku ile karşıladıklarını ama sınav ve mülakat sisteminin ortaya çıkması ile istenilen ve kendilerinin bekledikleri bir türden çalışmanın yapılmadığını söyledi.

‘Seçimler 15 Temmuz 2018’te yapılabilir’

CHP’li Murat Yalçınkaya, “Devletin kuruluşundan bu yana en önemli 15 ayın içerisine girmiş bulunuyoruz. Bu süre bana göre Türkiye tarihinin en önemli zaman dilimidir. Yapılacak seçimlerle Türkiye yeni bir dönemin içine girecektir. Gerek 2019 Mart ayına yapılacak seçimler, gerekse 2019 Kasım ayında yapılacak seçimler, gelecek on yıllarımızı şekillendirecek çok önemli bir dönemeç olacaktır. Ancak burada bir değişiklik olma olasılığı var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, TBMM seçimlerinin bu yıla, 2018 yılına çekilmesi olasılıktır, hatta güçlü bir olasılıktır. Bazı siyasi parti genel başkanları, parti yöneticileri tarih de veriyorlar. Kimileri 2018 Temmuz 15’te bu seçimin yapılabileceği kanısında. 2018’in kasım ayında yapılacağını söyleyenler de var. Bir başka grup da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, TBMM seçimleriyle birlikte yerel yönetim seçimlerinin de yapılacağı kanısındalar. Seçim ne zaman yapılacak olursa olsun bu, tarihimizin en önemli seçimi olacaktır” dedi.

‘Tam istenilen bir çalışma olmadı’

“İlk başta bu kararı coşkuyla karşıladık, gayet doğal çünkü ilk olarak ortaya atan CHP’dir.” Diyen Yalçınkaya, “Doğal olarak bu düzenlemeyi memnuniyetle karşıladık ancak şimdi yavaş yavaş ortaya çıkan gelişmelere baktığımızda tam da istenilen, beklenilen türden bir gelişme olmayacağını, sınavları kast ederek söylüyorum. Daha netleşmedi ama bu tür kaygılarımız var. Bu nedenle genel bir değerlendirme için bu kaygıların aşılmasının zorunlu ve gerekli olduğu kanısındayım" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49