Öne Çıkanlar canlı skor harran unıversıtesi Şanlıurfa Organ Nakli valı Okullar yarında tatil!

Bu haber kez okundu.

Çiftçilerde Yüksek Verim Sevinci

GAP projesi kapsamında Atatürk Barajı'nın sağladığı olanaklar sayesinde ekim alanları her geçen yıl artan pamuk, lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ciddi miktarda ham madde sağlıyor.

Bölgede "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk, bu yıl rekolte, fiyat ve destekleme oranlarıyla üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçen yıllarda düşük fiyattan yakınan çiftçiler, bu yıl 2,85 lira civarında seyreden fiyatlar sayesinde rahat bir nefes aldı.Verimde de umduğunu bulan üretici, eylül ve ekim aylarının yağışsız geçmesi sayesinde de pamuğu kolayca topladı.

Harran da pamuk hasadı yapan çiftçiler GAP'ın pamuk hasadını arttırdığını belirtirken; “Eskiden dekar başına 300 kilogram pamuk alırdık. Bu yıl dekar başına 650 kilogram pamuk almayı planlıyoruz. bu sene pamuk eken çok . O yüzden pamuk fiyatında artış gözlendiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHarranCıftcıPamuk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49