Öne Çıkanlar Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay pek çok yeniliği hayata geçirecek Urfada Trafik Kazası sugsat

Bu haber kez okundu.

Büyükelçi Önen, Türkiye ve Urfa tanıtım çalışmalarını sürdürüyor
Çongçing yerel hükümetinin Dış İlişkiler Ofisi GM Li Qian’den Büyükelçimiz Önen’e ziyaret
ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Çin'de merkezi hükümete bağlı 4 şehirden biri olan Çongçing yerel hükümetinin Dış İlişkiler Ofisi GM Li Qian ve beraberindeki heyeti Büyükelçilik konutunda kabul ederek ticaret, yatırım, turizm ve eğitim alanlarında iş birliği imkanlarını ele aldı.

Hong Kong ve Guanco Başkonsolosumuzdan Büyükelçi Önen’e ziyaret

Çin / Pekin Büyükelçimiz Önen, göreve başlayan Hong Kong Başkonsolosumuz Ahmet Peyami Kalyoncu ve Guanco Başkonsolosumuz Mehmet Kurtuluş Aykan'ı da Büyükelçilikte kabul ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı, önümüzdeki dönem çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

Çin’in önde gelen 24 firmasından üst düzey yöneticileriyle toplantı

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Batur ve Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Şanhay'da “Türkiye-Çin CEO Yuvarlak Masa Toplantısı” düzenlediler. Çin’in önde gelen 24 firmasından üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantıda, ülkemizdeki yatırım imkânları anlatıldı.

Çin pazarına daha fazla ihracatçımızı bekliyoruz

Fuarın önemine değinen ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Şanhay'da düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı'ndayız.150 ülkeden firmaların katıldığı fuarda ülkemizi 64 firma ile temsil ediyoruz. Yıllık 2.2 trilyon dolar ithalat yapan Çin pazarına girmek için önemli bir fırsat olan fuara daha fazla ihracatçımızı bekliyoruz” dedi.

Büyükelçimiz Önen, Çin'in CCTV2 ve Felix TV kanallarına Türkiye ve ürünlerimizi anlattı

Büyükelçimiz Emin Önen, Şanhay'da devam eden Çin Uluslararası İthalat Fuarı kapsamında bugün Çin'in CCTV2 ve Felix TV kanallarına röportaj vererek Türkiye standı ve Türk ürünleri hakkında bilgiler verdi.

Urfalılar ve birçok vatandaşımızdan Önen’e teşekkür

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Daire Başkanı Nevzat Bugenç ile daha nice Urfalı ve vatan sevdalısı insanımız da, “Yaptıklarınız ve yapmaya çalıştıklarınızla Ülkemiz ve özellikle Şanlıurfamızın tanıtımına olan katkıları takdire şayandır, Rabbim hizmetlerinizi daim etsin Sayın Büyükelçim” diyerek teşekkür edip, başarılarının devamını dilediler.

Çin’den gelen ilk yük treni Türkiye’de

Çin’den yola çıkan tren Marmaray’ı kullanarak Avrupa'ya kesintisiz giden ilk yük treni olarak tarihe geçti.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile hayata geçen 'Orta Koridor' sadece Avrupa ile Çin'i yakınlaştırmıyor, Türk ihracatçısına da devasa Çin pazarının kapılarını açıyor.

Büyük bir başarıya imza atıldı

Türkiye’nin ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 30 Ekim 2017'de açılan BTK demiryolu hattını ilk kez Çin'e ait bir kargo treni kullandı. Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek ilk yük treni CHINA Railway Express, Kazakistan'ın ardından BTK hattında olan Azerbaycan ve Gürcistan'ın ardından 28 Ekim'de Kars'a ulaştı. ‘Tek Kuşak Tek Yol’ projesi kapsamında Çin'den gelen yaklaşık 850 metre uzunluğundaki ilk yük trenine 6 Kasım'da Ankara Garı'nda karşılama töreni düzenlendi. Çin'in Xi'an şehrinden hareket eden yük treni, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan'ın ardından Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Demir İpek Yolu üzerinden Marmaray Tüp Geçidini de kullanacak trenin Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'yı geçerek Prag'a ulaşacağı öğrenildi” diyerek büyük bir başarıya imza atıldığını belirtti.

Mega projeler ülkemizi küresel ticaretin merkezi haline getirecek

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da, “Çin'den yola çıkıp, Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek ilk yük treni 42 adet konteyner ile Kars’a ulaştı. Cumhurbaşkanımız R.T.Erdogan’ın liderliğinde hayata geçirilen mega projeler ülkemizi küresel ticaretin merkezi haline getirecektir” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49