Öne Çıkanlar sugsat Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu pek çok yeniliği hayata geçirecek Urfada Trafik Kazası

Bu haber kez okundu.

Büyükelçi Önen, Ticaret Bakan Yrd.Gonca Batur’la
Büyükelçi Emin Önen, Şanhay’da Ticaret Bakan Yrd. Gonca Batur ile birlikte Çin’in en büyük 36 şirketinin CEO’ları ile bir çalışma yemeğinde bir araya gelerek Türkiye’de yatırım fırsatlarını anlattı.
Türk iş adamları Çin'e ihracat odaklı yaklaşmalı
Konuyla ilgili bilgi veren ÇHC Pekin büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Şanhay‘da Çin’in önde gelen 36 şirketinin CEO’larına ülkemizde yatırım fırsatlarını anlattığımız bir toplantı düzenledik. Çin’le ticaretimizi daha fazla doğrudan yatırım çekerek dengeli bir şekilde artırmak öncelikli amacımız. Türk iş adamları Çin'e ihracat odaklı yaklaşmalı. Çin gelecek 5 yılda 10 trilyon dolar ithalat yapacak, iş adamlarımız bu pazara odaklanmalı. Sektörlerimizin hepsini Çin'e davet ediyoruz. Ürünlerini getirsinler. Ürünlerini buradaki son kullanıcıya, son tüketiciye pazarlamalarını canı gönülden arzu ediyoruz. Fuarda 130 ülkeden 2 bin 800 firma ile Çin'den de 180 bin firmadan katılım olacak. Bizim burada çok daha fazla aktif olmamız lazım, daha fazla girişken olmamız lazım. Çin pazarından korkmamamız gerekiyor. Şanhay İthalat Fuarı’nda Çin’in elektronik eşya ve perakende devi Suning ile TİM arasındaki 500 milyon yuroluk alım anlaşması imzaladık. Fuarın ilk somut kazanımı hayırlı olsun. İş adamlarımız, 2 trilyon dolarlık ithalat pazarından daha fazla pay almak için Çin iş adamlarımızın odağında olmalı” dedi.
Çin ürettiği kadar da ithal eden, dünyadan satın alan bir ülke
Önen, Çin'in ithalat potansiyeline, bu ülkenin geçen yıl 2,3 trilyon dolar ihracat, 1,8 trilyon dolar tutarında ithalat yaptığını belirterek, “Bu da demektir ki Çin ürettiği kadar da ithal eden, dünyadan satın alan bir ülke konumunda. Bu tabii bizim için çok şey ifade ediyor. Türkiye'nin çok fazla ihracat kalemi var. Birçok üründe iddialı olabilecek sektörleri var. Bu sektörlerimizin hepsini Çin’e davet ediyoruz. Ürünlerini getirsinler sadece bu fuar vesilesiyle değil, diğer başka fuarlarla. Yatırım yapmalarını, buradaki son kullanıcıya, son tüketiciye ürünlerini pazarlamalarını canı gönülden arzu ediyoruz. Yaklaşık 300 milyonluk nüfus orta sınıf seviyesinde. Bu orta sınıf daha iyi yemek yemek istiyor. Daha iyi yerlere seyahat etmek istiyor. Daha iyi giyinmek istiyor. Bunların da alışkanlıklarına bizim ürünlerimiz aslında çok uygun. 300-350 milyon dediğiniz orta sınıf aslında birçok ülkeden çok daha büyük bir nüfus. Burası kıta büyüklüğünde ve her bir eyaleti aslında bir ülke büyüklüğünde” diye konuştu.
Büyükelçi Önen, Türk iş adamlarının “Çin’den ne satın alabilirim” diye değil, “Çin’e ne satarım” diye odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49