Öne Çıkanlar urfa urfa haber polis sanlıurfa kaza

Bu haber kez okundu.

Başkan Kırıkçı, GES İle çiftçi rahatlayacak

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Şanlıurfa 7. Olağan il Kongresinde il başkanı olarak seçilen Abdurrahman Kırıkçı özel bir otelde yerel ve ulusal basın ile bir araya geldi.

AK Parti Şanlıurfa Abdurrahman Kırıkçı Düzenlenen toplantıya; AK Parti Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri Cuma Ağaç ve basın mensupları katıldı.

Başkan Kırıkçı, "Ürün tarlada yağış yok. Bu sorunun çözümü için uğraştık. Sorunun çözümü için GES teklifinde bulunduk. Çiftçinin kendi enerjisini üretmesi için. Ancak yasal engel olduğunu ifade ettiler. Biz de bunun yasal talep ettik. Bunun da takipçisi olacağız. Tablet desteğinde bulunduk."

GES PROJESİ; ÇİFTÇİ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Kırıkçı,"Bakanlığa GES ile ilgili bir teklifte bulunduk, ancak bakanlık yasal bir engelin olduğunu söylediğinde. Bizlerde bu engelin yasayla aşılabileceğini söyledik. Bakanlığımızın talimatıyla bizlerde takipçisi olacağız, sizlerde olun inşallah."

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATI BAŞLIYOR

" Sağlık Bakanlığımızı ziyaretimiz oldu. Şehir Hastanesi ile ilgili işlemleri bitmiş, yüklenici firma hazırlığını yapıyor ve kısa bir süre içerisinde çalışmalar başlamış olacak. Şehir Hastanesi çok uzak ama ben bu noktada eksik ifade var, ilk şehir hastanesi konusu olduğu zaman, Eyyübiye 400 yataklı hastane mevzusu vardı. Bakanlık şöyle dedi, eğer şehir hastanesini şimdi yaparsak, Eyyübiye 400 yataklı hastanesi şimdiki 800 yataklı hastanesini yapamayız denildi. Bizim şehir hastanesi ile ilgili vademizi biraz esnek tutup, Eyyübiye Devlet Hastanesini yapıp, sonra şehir hastanesi yapalım denildi. Burada 2 yıllık bir gecikmemiz oldu. Daha sonra ise 1.5 yıllık bir kayıp oldu. Çok konuşulan bir konuydu ama, gecikmesinin altında Eyüybiye Devlet Hastanesi mevzusu vardı. O talebimizde biraz gecikmiş olsa da artık 4 ay içerisinde başlayacaklar. "

DEDAŞ'TA SIKINTI GİDERİLDİ

"Biz kentin sorunlarını çözmek için çalışma içerisinde olan bürokrasinin koordinasyonunu sağlamak hemde bu çalışmayı hızlandırmak için üzerimize düşeni yapacağız. Dadaş noktasında biz bu sözü veririmken bir seçim arifesinde değildik. Şuanda bütün birliklerin enerjileri verildi sulama noktasında sıkıntı yok. Ancak servis sulamalarında sıkıntı var. Dadaş bu noktada şunu söylüyor. Her çiftçinin bu probleme yaklaşımı farklı. Biz u noktada onlardan şunu rica ettik ya kısmı öderler ki mahsulleri yanmasın bu teklifi kabul ettiler. Dadaşın farklı çiftçinin farklı bir yaklaşımı var. Ama herkesin ortak bir sorunu var bunun çözüm yolu enerji maliyetini düşürmek ve çiftçinin de kendi enerjisini üretmesi olacaktır. Bunu Tarım Bakanlığı ile görüştük ve kabul ettiler."diye konuştu.

Basın toplantısının son kısmında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Kırıkçı, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkürlerini sunarak bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49