Öne Çıkanlar sanlıurfa Haliliye Belediyesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü Kuruldu Başkan Canpolat Urfada Kopya Çekerken Suçüstü Yakalandı!

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi, ‘Her Şey Para İle Değil, Başarı Yok’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfaspor başkanı ve yöneticilerin bir önceki gece Büyükşehir Belediye binası önünde oturma eylemi yapmaları ve Urfaspor’un içinde olduğu maddi kriz için basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Binasında yaptığı açıklamada Çiftçi, sezon başlamadan 500 bin TL maddi destek verdiklerini geçmişte olduğu gibi şimdide de destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Urfaspor’un artık kalıcı bir gelire ihtiyacının olduğunu da belirten Başkan Çiftçi, işin başına futboldan anlayan kişililerin getirilmesi gerektiğini ve bunların Şanlıurfaspor’u yönetebileceğini söyledi. Bu konuda iş adamlarında destek vermemesinden şikâyet eden Başkan Çiftçi, işin yükünün sadece kamu kurum kuruluşlarına bindirilmemesi gerektiğini bu şehrin, esnafının, STK’sının ve iş adamlarının da ellerini taşın altına koyup destek vermeleri gerektiğini söyledi.

‘750 tane kombine desteğinde bulunduk’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Geçen sezonda da bu sezonda da belediyemiz Şanlıurfaspor’a sahip çıkmıştır bugünde sahip çıkıyor. 750 kombine biletini almış durumdayız gençlerimize bu biletleri kombineleri teslim edeceğiz. Aynı şekilde 500 bin TL kaynakta sağlanmış durumda sadece bu sezon anlamında söylüyorum 1-2 ay içerisinde yapılan kaynak. Sezon daha yeni başlıyor kaynak olmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘Her şey para ile değil, başarı yok’

“Ama bunu da belirtmeden gitmek istemiyorum” diyen Başkan Nihat Çiftçi, “sadece kamu kurum ve kuruluşlarında bu iş bırakılamaz Şanlıurfasporlu hemşerilerimizin herkesin sahip çıkması lazım. Tüm iş adamlarımızın sahip çıkmaları lazım, tüm esnaf guruplarımızın sahip çıkması lazım, tüm spor sevenlerin sahip çıkması lazım ve Şanlıurfaspor’a emek veren kardeşlerimize, abilerimize, spordan daha iyi anlarlar onlar Şanlıurfasporu yalnız bırakmamalılar. Bu sadece ekonomik kaynaklarla olmuyor size geçen yıl ki Şanlıurfasporun başarısından bahsediyorum, Büyükşehir Belediyesporun başarısından bahsediyorum bunun tamamı 750 bin TL ile yapıldı. 3600 tane lisansız futbolcuya dokunuyorsunuz ulusal arası turnuvalara katılıyorsunuz her branş da başarı getiriyorsunuz ve Şanlıurfspora yapılan yardımlar yanında hiçbir şey. Demek ki sadece Urfaspor’a ekonomik kaynak değil arkadaşlar ben ne yapayım ben Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum benim futbol anlamında tez avantaj bilgim tecrübem yok. Futbol anlamında futbol yönetmek anlamında bir becerimiz yok. Biz belediyecilikte kendimize güveniyoruz Urfaspor’a da gerekli kaynağı sağlıyoruz doğru yönetilmiyorsa bilemem, başarılı yönetilemiyorsa bilemem, sonuç getiremiyorsa bilemem ama diyeceğim şu işi bilen biri gelse takımı sahipsiz bırakmasınlar.” Diye konuştu.

‘Takımın başına futboldan anlayanlar gelsin’

“Futboldan anlayan önceden kaptanlık yapmış olan gelsin.” İfadelerini kullanan Başkan Çiftçi, “Acık söyleyeyim gelip de yöneticilik yapanlar futbol alt yapısında anlayan abilerimiz var dışarda olan Urfa’da olan abilerimiz var ben onlara şahit oldum Urfaspor’a sahipsiz bırakmaları lazım ekonomik anlamında tüm iş adamlarına çağrı yapıyorum bu şehir bu takım hepimizin hepimiz bu şehirden kazanıyoruz bu şehrin imkânları ile kalkınıyoruz. Ama sadece bir kulüp Büyükşehir belediye başkanın sırtına bağlanamaz böyle bir durum yok hiçbir büyükşehir ilerinde böyle bir durum söz konusu değil. İş adamlarımızın da Şanlıurfaspor’a destek vermeleri gerektiğini buradan çağrıdan bulunuyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz ilçe belediyelerimiz ellerinde geleni yapıyorlar ama bu şekilde yürütülemez. Şanlıurfa’da iş adamları sanayiciler var ekonomik anlamında yardımlarını çağrıdan bulunuyoruz. Urfaspor’un kalıcı gelirler anlamında meclisimizle yetkililerden toplantı yaptık Şanlıurfaspor için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunu defalarca dile getiriyorum ama bugüne kadar bir proje benim elime gelmedi Emin Yetimden ama dediğim gibi ne yapabilirim zaten halkın derdine düşmüşüm. Şanlıurfaspor’a gelir gider hangi belediyeden ne kadar destek geldi hangi çözümler kalıcı olabilecek projeleri ele alıp projeler yapılmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49