Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Bakanlar Şanlıurfa Valiliğini Ziyaret Etti

Şanlıurfa'ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü Ahmet Eşref Fakıbaba sabah namazının ardından çarşı esnafı ile beraber ciğer kebabı yiyerek Bakan Özlü ile beraber Valiliğe geçti. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Faruk Özlü Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Bakanlar burada makamda görüşme yaptılar. Görüşmeye AK Parti milletvekili Kasım Gürpınar, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül eşlik etti.

2016’da dönemin İl Genel Meclisi tarafından Harran Ovası’nda bulunan Konuklu Beldesinin imara açılmamasıyla ilgili Dönemin Belediye Başkanı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Konuklu Beldesi’nin tarım arazisi olduğu gerekçesiyle imara açılmaması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç durusunda bulunduğunu açıkladı.

Fakıbaba; "Konuklunun imara açılmasında bu kardeşiniz her yerde şikâyette bulunmuştur. Ama maalesef şikâyetimiz değerlendirilmedi. Başsavcılığa kadar ben suç duyurusunda bulundum. Elimden geleni yaptım.” Dedi.

Fakıbaba, " Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Şanlıurfa'ya özel bir sempatileri var. Urfa’nın çok önemli bir şehir olduğunu biliyorlar. Urfa için ne gerekiyorsa yapacağız dediler. Biz ekip halinde Şanlıurfalıların ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biraz da zamana ihtiyacımız var. Amacımız Urfa halkının refah seviyesini yükseltmek. Urfalı isterse başaramayacağı hiçbir şey yok” dedi.

Şanlıurfa'da işsizlik sıkıntısını çözmek için OSB'lerinin tam kapasiteyle çalışması gerektiğine işaret eden Özlü, şöyle devam etti:

Bakan Faruk Özlü, tarımsal ihracatı artırmak için sanayi ile tarımı barıştırmak gerektiğini vurgulayarak "Hollanda sanayi ülkesi olarak bilinir ama tarım ihracatı 85 milyar avro, Türkiye'nin ise 17 milyar avrodur. Dolayısıyla tarımda teknolojiyi kullanacağız, bu konuda destek olacağız." diye konuştu.

Vali Erin Bakan Özlü'ye Şanlıurfa Balıklıgöl tablosu hediye ederken Fakıbaba'ya işlemeli tablo hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49