Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

10 ayda 240 kadın ve kız çocuğunun öldürüldü

Şanlıurfa Barosuna bağlı avukatlar 25 Kasım Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile basın açıklaması yaptı. Açıklama Şanlıurfa Adliyesi önünde yapıldı, yapılan açıklamaya Baroya bağlı avukatlar katıldı. Açıklamayı avukatlar adına Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Dilara İnal okudu. Dilara İnal, Türkiye’de her 10 kadından 4’nün şiddet gördüğünü ve son beş yılda verilen kadın cinayetleri, tecavüz rakamlarının içler acısı olduğunu ve korkutucu olduğunu belirtti. Öte yandan İnal açıklamasında 25 Kasımda babası tarafından öldürülen Belkıs V’ye de değinde kendilerinin bu olayın takipçisi olacaklarını ve kadına şiddetin son bulana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

‘Şiddet gören kadının yüzde 89’u hiçbir yere başvuru yapmamaktadır’

Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Dilara İnal“Nüfusun yüzde 49’nun kadın olduğu Türkiye’de cinsiyet eşitliği sıralamasında Dünya Ekonomik Formu sıralamasına göre 145 ülkenin olduğu yerde 133’ncü sırada yer almaktayız. Aile ve Sosyal Politikaların aile içi şiddet araştırmalarına göre her 10 kadından 4’ü eşinden şiddet görmektedir. Şiddet gören kadının yüzde 89’u hiçbir yere başvuru yapmamaktadır.” dedi.

‘10 ayda 240 kadın ve kız çocuğunun öldürüldü’

“2017 yılı için yapılan araştırmalara bakıldığında ilk 10 ayda 240 kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğünü 77 kadının tecavüze uğradığını 286 kız çocuğunun cinsel taciz istismarında bulunulduğunu 333 kadına şiddet uygulandığını görüyoruz.” Diyen Dilara İnal, “Ayrıca son 5 yıl değerlendirildiğinde 2012 yılında 141 kadın, 2013 yılında 287 kadın, 2014 yılında 292 kadın 2016 yılında 278 kadın öldürülmüştür. Yukarıda belirtilen veriler itibarı ile kadına yönelik şiddeti önlemekte kanun ve uygulamadaki yetersizliğimiz ortadadır. Kadınların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde, kadınları koruyan caydırıcı uygulamaların yapılması gereklidir.” Diye konuştu.

‘Kadına şiddetin takipçisi olacağız’

“Kadına yönelik şiddet her alanda uygulama yapılmalı ve kadınlar politikada her yerin içinde olmalıdır.” Cümlesini kuran İnal, “Kadın katliamların önlenmesi amacı ile 25 Kasım günü ilimizde bir kadın katledilmiştir. Şanlıurfa’daki 47 yaşındaki Hakkı V. ismindeki kişi 20 yaşındaki kızı Belkıs V’yi sürekli evden kaçması ile bıçaklayarak yaralamış, yaralı halde çatıya kaçan Belkıs V’yi eşarpla boğarak öldürmüştür. Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak olayın takipçisi olacağımız ve tüm katliamları kadına şiddet son verene kadar mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
UrfaKadınBaroSıddetAvukat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49