1964 yılı Sivas ili Koyulhisar ilçesi doğumlu. 1988 yılı Polis akademisi mezunu. Trabzon, İstanbul, Erzincan, yine İstanbul, Bakırköy, Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Eminönü, Kadıköy, Kartal ve Kağıthane gibi birçok ilden daha büyük ilçelerde görev yaptı. Daha birçok önemli noktalarda başarılı görevlerde bulunduktan sonra 13 Mayıs 2014 tarihindeki içişleri Bakanlığı kararnamesi ile Şanlıurfa il emniyet müdürlüğüne atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Pınarbaşı, çok sayıda üstün başarı belgesinin de sahibi.
Eyüp Pınarbaşı, Urfa”ya geldiği ilk günden bugüne gerçekten çok başarılı görevlerde bulundu, başarılı operasyonlara imza attı.
Mesleki yaşamı başarılarla dop dolu olan emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, birkaç gün önce ulusal bir medyaya verdiği mülakat ile bir kez daha ülke gündemine haklı olarak ismini yazdırmış oldu.
Bir yıl önceki Suruç patlamasında FETÖ- PKK işbirliğini deşifre eden Pınarbaşı, TSK içindeki FETÖ”cü askerlerin DAEŞ ve PYD işbirliklerini de tek tek anlattı.
Eyüp Pınarbaşı”nın anlattıkları gerçekten yenilir yutulur cinsten öte adeta kan donduran türdendi.
Kobani olaylarında FETÖ’cü polislerin plaka tanıma sistemlerini kapatarak örgüte yardım ettiklerini tespit ederek karanlık oyunu ilk kez deşifre eden Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, Paralel’in TSK, Emniyet ile Yargı içindeki militanlarını kullanarak PKK ve DEAŞ’e nasıl yardım ettiklerini de belgeler ile kamuoyuna anlattı.
Pınarbaşı”nın anlattıklarında en dikkati çeken ise Çözüm sürecinde FETÖ’cü eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder’in televizyon programlarında, Doğu ve Güneydoğu’da çok büyük olayların olacağını ve bunların önünün alınamayacağını söyledikleri ile ilgili olanıydı. Pınarbaşı, bu açıklamalara dikkat çekerek, “Bu terör olaylarının artması için ne gerekiyorsa yapın talimatıydı. Ardından o dönem Şanlıurfa’da plaka tanıma sistemlerini kapattıklarını ve istihbaratın bilgi paylaşmadığını belirledik. Altı memuru açığa aldık” dedi.
FETÖ örgütünün PKK ve DEAŞ ortaklığı ile yapılan karanlık oyunlara da dikkat çeken Pınarbaşı, “Askerin kasıtlı olarak sınırı tutmadığını anladım. ‘Sınırdan kuş uçmuyor’ diyorlardı. “Kuş geçmiyor ama TIR geçiyor” diyordum. Gündüz gözüyle askerin bilinçli ve kasıtlı olarak sınırı tutmadığını görüyorduk, ama bunu ifade edebilmek için elimizde bir done olması lazımdı. Gündüz gözüyle istihbarat için sınıra kameraları kurduk. 15 büyükbaş hayvan, 60 tane küçükbaş hayvan ile arkalarında 15 kişinin sırtlarında çuvallarla tel örgüleri indirip sınırdan geçtiğini kayda aldık. Gereğini yaptık” diye açıkladı.
Ceylanpınar”da yaşananlar, İstanbul”daki patlamalar ile daha birçok önemli konulara da açıklamaları ile dikkat çeken Urfa emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, komutanlar düzeyinde ülkede yaşanan ihanetlere de dikkat çekmeyi ihmal etmedi.
Komutan ile ülke için kapışmayı bile göze alan başarılı bir isim olan Eyüp Pınarbaşı”nın şahsında görevine sadık bir insanın neler yapabileceğini, nasıl başarılı olabileceğini biraz zaman alsa da gördük.
Urfa”ya geldiği günden bu yana ilk olarak emniyet içindeki FETÖ yapılanmalarına set çeken ve tabir yerinde ise emniyet içindeki FETÖ yandaşlarının ayaklarını kırıp, omurgalarını ezen Pınarbaşı, azimli duruşu, başarılı operasyonları ve pür dikkati ile de FETÖ”cüler başta olmak üzere PKK ve DAEŞ”in adeta korkulu rüyası olup, başlarına balyoz gibi inmeyi başardı.
Urfa halkı olarak şanslı olarak kendimizi kabul etmemiz de fayda var. Azimli ve kararlı duruşunun yanı sıra başarılı operasyonları ile isminden haklı olarak söz ettiren Eyüp Pınarbaşı”nın bende bu kentte yaşayan birisi olarak hem alkışlıyor hem de tebrik ediyorum…
Eyüp Pınarbaşı gibi başarılı bir isimin makamlarda bulunan birçoklarına örnek teşkil etmesi dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49