1 Kasım seçimleri ile ilgili resmi sonuçlar YSK Başkanı tarafından açıklandı. Kararın resmi gazete yer almasının ardından beş gün sonra yani bu hafta içinde TBMM’de seçilmiş vekiller yemin edecek ve çalışmalar başlayacak.
Yemin ile birlikte ilk aşamada hükümet kurulacak. Akabinde yeni Meclis Başkanı seçimi olacak ve yine Başkan vekilliği ile komisyonların ve organların seçimleri olacak.
Hükümet ile birlikte Meclis başkanlığı ve önemli tüm organlarda AKP’li vekiller haklı olarak yer alacak.
Bu ne demek?
Bu, AKP dışında kalan CHP, HDP ve MHP için üç kuruşa beş köfte döneminin bittiğinin açık ilanı demektir.
7 Haziran seçimlerine ortaya çıkan yüzde 60’lık çoğunluğun farkında olmayıp, ‘benim kırmızıçizgilerim ve maddelerim var!’ diyenler bakalım şimdi bulundukları koltuklarında nasıl koruyacaklar onu hep birlikte göreceğiz.
AKP’de bahar havası esmeye devam ediyor.
AKP’de esen bahar havası Urfa’dan meclise giden AKP’li vekiller arasında da etkisini ortaya koymaya başladı gibi!
Baksanıza, yeni Hükümette de Bakan olmasına kesin gözü ile bakılan Faruk Çelik’in bir an bile yanından, sağından, solundan, arkasından ayrılmıyorlar. Bunun en güzel örneğini önceki gün Mecliste yeni kayıt sırasında gördük. Faruk Çelik’in çevresi bizim Urfa AKP’den Meclise giden vekillerimiz ile sarılmış durumda.(ekranda gördüğüm kadarı ile Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Mehmet Akyürek ve Ahmet E. Fakıbaba var idiler) birlikte kayıt yaptırmaya gelmişlerdi sanırım. Resmi çekilen bu görüntü beni ne yalan söyleyeyim, Urfam adına umutlandırdı.   
Seçim öncesi hatırlayacak olursanız sonuçlar ne olursa olsun kazananın URFA ve dolayısı ile TÜRKİYE olsun demiştim.
2 Kasım’dan bu yana çarşı pazarda bahar havaları esmeye devam ediyor. Altın tepetaklak oldu. Dolar ve EURO’ada kayıplar devam ediyor. Vatandaş, esnaf, emekli, memur kısacası halk umutla yeni hükümetin kurulmasını ve ‘Bismillah’ denilerek işe başlanılmasının sabırsızlıkla bekliyorlar.
Sabırsızlıkla hizmet bekleyen illerin başında da şüphesiz URFA gelmekte. Seçim öncesi Urfa AKP Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik’in ekip başı olarak verdiği sözlerin yerine getirilmesi isteniyor ve bekleniyor.
Urfa tabi ki her gün göç alan, büyüyen ve bunla birlikte sorunları da hızla artan bir kentimiz. Eğitimde, sağlıkta, tarımda, ulaşımda ve daha birçok konularda atılan adımlar ne yazık ki artan nüfus karşısında yetersiz kalabilmekte ya da öyle gözükmekte. Dolayısı ile AKP hükümeti URFA’yı yatırımlar konusunda ayrı olarak ele almalı, yatırımları öyle değerlendirmeli ve en önemlisi de günü kurtarmak yerine, beş ya da on yıllık bir gelecek düşünülmek yerine 50 yıl sonrası URFA hesaba katılarak öyle adımlar atılmalı.
Yazımın en başına ‘Üç kuruşa beş köfte dönemi bitti!’ demiştim. Evet, CHP, HDP ve MHP için siyaset adına üç kuruşa beş köfte dönemi çoookkk geride kaldı ama AKP için de havada kalan vaatler dönemi sona erdi. Çünkü Urfa halkı yeri geldiğinde geçmişin sorgulamasının da çok iyi yapabilmekte. 1 Kasım’da Urfa seçmeninin AKP’ye tanımış olduğu yüzde 70’lik avantaj oy iyi hesaplanmalı ve değerlendirilmeli… Aksi takdirde üç kuruşa beş köfte dönemi onlar içinde sıkıntılar oluşturmaya başlar, benden söylemesi.
 
Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49