Uzun süredir gündemimizi işgal eden bir konu bu konu. Ben dahil tüm araba sahipleri 700- 800 liradan başlayan fiyatlarda sigorta (zorunlu) yaptırdık.
Madem bu iş zorunlu ve bir gün dahi gecikmesi büyük suç o zaman şöyle bir fikir geldi aklıma. Urfa’mızda bir problem vardı yıllarca çözülemeyen. Küçük, eski minibüsler, bağırıp çağıran muavinler, tıka basa doldurmalar vs… sonunda sağ olsun Fakıbaba Urfalıların yüzünü güldürecek bir uygulama başlattı ve tüm sorunlar bitti.
Bu örnek misali özel sigorta şirketlerinin bir anda 3-4 kat artışlar yapması devlet müdahalesini gerektirir zannımca.
Aylardır hayırlı haber bekliyor vatandaş ama sanırım çok minik bir kıpırdama ile sınırlı kalacak gibi.
Aslında önyargıyla yaklaşıp kimseyi haksızca eleştirmek doğru olmaz ama bu işte bir iş var ve çözüm gelmiyor hala. Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla sigorta şirketleri sadece maliyet diyor. Ne var bu maliyetin içeriğinde. Şartların bir yılda 3-4 kat artan bir talebi varsa haklı olabilirler.
Döviz artışı, yedek parça maliyeti, maddi hasarlardaki dosya masrafları artışı, bedeni hasarlar ve yasal boşluklar. Sebepler olarak gösterilmektedir. Dolar 2013: 1970  - 2016: 2870 artış % 40 larda.
Artışlar çok bu doğru ama önce 230 a yapılan sigorta 800 civarı olması yaklaşık % 400 e yakın bir zammı gerektirir mi?
Konuya tam olarak hâkim olamasak ta Sosyal Devlet anlayışı nasıl ki doğan bebek için, emziren anne için, işten çıkarılan işçi için , emeklilerden kesilen ek iş kesintilerinin kaldırılması için ve daha birçok güzel gelişmelerde bulunuyorsa bu da düşünülmeli.
 5-10 bin liralık bir şahine binen kardeşimiz bandrol + muayeneler + tamirat + yakıt + 1000 lira sigorta adaletlice olmaz sanırım.
Öyleyse Devlet SGK veya başka bir kurumu ile işe el atmalı ve vatandaşını da sigorta şirketlerinide mağdur etmemeli. Bunun gibi ve her konuda devlet işlerin tıkandığı anda olaya acil müdahalede bulunmalıdır.
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49