En sonda söyleyeceğim sözü en başta söylemek istiyorum. 
Nedir mi? 
Kamu kurum ve kuruluşlarda mesai saati içinde amir başkanlığında ilgili müdürlerin katılımı ile toplantı neden yapılır onu bir türlü anlayabilmiş değilim. 
Vatandaş Ahmet, Mehmet efendi veya Ayşe hanım. Herhangi bir evrak, bir imza ya da bir konuda görüşmek için geldiği A, B veya C kurumunda çoğu zaman ilgiliyi, sorumluyu yerinde bulamaz. 
Neden? 
Toplantıdadır da ondan! 
Vali? 
Toplantıda! 
Vali yardımcısı? 
Toplantıda! 
Belediye başkanı, Kaymakam, Rektör, Başhekim, Daire Müdürü, Amiri, Şefi?  
Hepsi toplantıdalar! 
İyi tamam da kardeşim Ahmet Efendi veya Ayşe Hanım. Bir imza için ya da her hangi bir konuda ilgili ile görüşmek için akşam müdürün, amirin, şefin evine mi gitmeli? 
Ne bitmez toplantılar anlayabilmiş değilim. 
Neden kurum ve kuruluşlar için çooookkkk! Önemli olan bu toplantılarının, buluşmalarını haftanın belirli bir gününde mesai bitiminde yapmazlar, onu anlayabilmiş değilim işte. 
Balık baştan kokar! Diy bir söz vardır bilirsiniz. 
İşte bugün Urfa’daki tüm kurum, kuruluş ve STK’ların moda hastalığı da ne yazık ki mesai saati içindeki TOPLANTILAR olmuştur. 
Sabah mesai 08’de başlamasına karşın beyefendileri ancak masasında ya da odasında 08.30’dan sonra  bulabilirsin. Öğlen ve akşam mesai bitimine beş dakika kala tüm çalışanlar ne yazık ki ARAZİ! 
Ben buradan başta Vali olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına, ilçe Belediye Başkanı ve Kaymakamlar ile Rektör’e sesleniyor ve çağrıda bulunuyorum. 
Ne olur en başta sizlere mesai saati içinde yaptığınız toplantılara son verin. 
Çalışanlarınızı ne olur mesaiye riayet edip etmedikleri konusunda sıkı denetimler içinde bulunun. 
Mesai saati içinde kahvaltı, öğlen yemeği muhabbetine son verdirin. 
Haftanın her hangi bir gününün sonuna yakın odanızdan çıkıp şöyle bir genel denetimde bulunun ve göreceksiniz ki bırakın çalışanları karşınızda bulmayı, müdür, amir, şef düzeyindekileri bile yerlerinde, koltuklarında, odalarında bulamayacaksınız. 
Mesai saati içinde konumu, görevi, yetkisi ne olursa olsun kişi mutlaka masasında, odasında, görevinin başında olmalı. 
Toplantı mı olacak? 
O zaman bu toplantıyı mesai sonrasına bırakın. 
Durum böyle olunca ne şiş yanar! Ne de kebap! 
Benden söylemesi. 
Yeniden buluşmak dileği ile.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49