İnsanlık bir denklem, bilinmeyen X,Y,Z ler bulunuyor ama bilinemiyor asla. Yaşayan ölülerin ellerinden sıyrılsaydı da son kurban Özgecan küllenmeseydi kalp atışları insanlığın. Bir imdat diyebilseydi garip, bir merhamet iniltisi ile yola getirseydi cellatlarını. Ama kimseler duymadı sesini ve kaydı masum bir yıldız daha tüm mazlumlar adına izler bırakarak.
Her ölüm acıtıyor ama ölen mazlumsa, savunmasızsa, çaresizse ve dahası kadınlık onurunu çiğneyerek gerçekleşmişse ağırlaşıyor kat kat ve ölüm utanıyor adından bu zalimlerin elinden. Bu durum Bosna’da, ırak’ta toplu halde yaşandı. İŞİD adını başka koysa da oda kadınları cariye adı altında pazarlamıyor mu yanı başımızda. Suriye’de, Filistin’de daha birkaç gün önce Amerika’da ve dünyanın her yerinde hep mazlumlar öldürülüyor. Adilik meziyet değildir, meziyetsizlerin elleriyle çok kolay gerçekleşir. Beyinlerde bir türlü yerine oturtamadıklarımız, bazılarını gizli bazılarını da böyle aşikar sapık ve gözü dönmüş canilere dönüştürebiliyor.
Öz de şu algı problemi çözülmediği müddetçe korkarım ki başka benzer olaylar yaşanmaya devam edecektir. Bayanlara bakış açısı. Kimi tamamen tanınmaz kılmakla kimide tamamen bir objeye dönüştürme hevesi ile tüketmekte. Genel anlamda cinsellikle özdeşleştirilen bayanlar çoğu zaman farkında olmayarak kendileri dahi insani farkındalıklarını oluşturamadan yaşayıp dururlar. Farkındalık aslında tam olarak ne olduğunu, kim olduğunu anlayabilmesidir insanın. Bilinçlenmeler sadece erkek açısından olmamalı kadınlar kendilerini doğru tanımlamayı öğrenip bu doğruları eşlerine, çocuklarına, öğrencilerine iyice anlatabilmeliler.
Bir bayan için namus ne ise erkek içinde o olmalıdır. Cinsellik, ırk, ve tüm diğer fiziksel farklılıklar Rabbin hükmünde olan şeylerdir. Bunu her anlamda bayraklaştırmak ve karşıya tahakküm vesilesi kılmak ancak az gelişmiş beyinlerin tezahürüdür. Temelde insan olmayı yeterli görebilen bir kültür ve bilince oturmamış bakış açıları her zaman bir diğerini yok etmeyi mübah sayacaktır. Aşağılayıcı ifadelerin volümlerinin kademeleri değil midir gelişmişlik göstergeleri. Ve bu ayraçlar büyük fitne projecileri için fon oluşturmaz mı, öyle ya fitne zahmetsiz bir katliamdır.
İstatistikler erkekler tarafından öldürülen kadın sayılarına yetişemiyor. Bu durum birçok soru işareti ile oturmuş çözüm beklemektedir karşımızda. Tanımlar doğru yapılmazsa, doğal haliyle insan insan olmayı başaramazsa bu tür cinayetlerde devam edecektir maalesef.
En önemlisi vicdanlardaki Allah korkusu her tür haksızlığı önlemeli ki bu durumda vicdanı iyice tanımlamalıyız.
Saygılarımla. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49