Anketlere karşı ne denil ilgilisiniz bilemiyorum ama ben çok güvenli bulmamak ile birlikte yine de yapılan araştırmaları toplumun nabzını tutabilmek adına önemsemekteyim. Ama tam bir güven içinde sonuçlara da asla yaklaşmam.
Ülkemizdeki birden fazla araştırma şirketleri bulunmakta. Bunlar kimi zaman bağımsız kim zamanda birilerinin isteği doğrultusunda anketler düzenlemekteler. İşte ORC Araştırma Şirketi de bunlardan bir tanesi.
ORC araştırma şirketi 36 ilde 4 bin 176 kişiyle gerçekleştirdiği Mart ayı siyasi gündem araştırmasında ilginç verilere ulaşıldı.
Başkanlık sisteminden dokunulmazlıklara, Paralel Yapı ile mücadeleden Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına kadar gündemin önemli konu başlıklarına seçmenin bakışını ortaya koyduğu araştırmada ortaya çıkan ilginç sonuç, AKP’nin oyunu hızla yükseltmeye devam ettiği ve buna karşın HDP’nin yüzde 7.8’ler inmesi oldu.
Katılımcılara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yönelten ORC araştırma şirketi, Bugün seçim olsa AK Parti'ye oy verenlerin oranı yüzde 54' ulaştığı dikkat çekerken, HDP'nin oyları ise yarı yarıya azalarak 7,8'e indi. CHP 21,7'de MHP ise 11,6'da kaldı gözleniyor.
Araştırmada katılımcılara yöneltilen ilginç sorulardan bir tanesi ise CHP Genel Başkanı kim olmalı? Sorusu oldu.
Katılımcıların, bu soruya CHP'de "Deniz Baykal Genel Başkan olsun" diyenlerin oranı yüzde 52.1 olarak gözlenirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu isteyenlerin oranı yüzde 40’lar seviyesinde olduğu gözlendi.
Araştırmada br başka ilginç araştırma konusu ise ‘Başkanlık’ sistemi oldu.
Başkanlık sistemini destekliyor musunuz? Sorusuna ilişkin olarak ise Başkanlık sistemini destekleyenlerin oranı bir ay öncesine göre 1 puan artarak yüzde 57 oldu. AK Parti seçmeninin ise yüzde 95'i destekliyor.
Ve gündemde halen sıcaklığını koruyan Paralel yapı meselesi.
Katılımcılara, araştırmada, ‘FETÖ operasyonlarını destekliyor musunuz? Sorusu oldu. Paralel Yapı'ya yönelik operasyonları desteklemeyenlerin oranı yüzde 10.5'te kaldığı dikkat çekti.
Araştırmada katılımcılara AYM ve MHP lideri Bahçeli ile ilgili olarak ta sorular yöneltildi. ‘Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar - Erdem Gül kararını doğru buluyor musunuz? Sorusuna Sadece yüzde 33.5'i "Doğru buluyorum" yanıtı verdi. MHP'de "Devlet Bahçeli Genel Başkan olsun" diyenlerin oranı yüzde 58.5 iken "Meral Akşener" diyenlerin oranı ise yüzde 27 olarak ortaya çıktı.
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler temennisi ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49