5 Gün sonra yani 1 Kasım’da ülke genelinde milyonlar, Urfa ili genelinde ise 974 bin 963 seçmen sandık başına gidecek ve erken genel seçim için oy kullanacak.
Bu seçimde sürenini kısa oluşu ve zamanın fazla olmaması nedeni ile gerek partiler ve gerekse adaylar sahada pek fazla görülmediler. Ama yine de ‘buradayız!’ demek adına da bazı adaylar sahada varlıklarını ortaya koydular.
5 gün sonra AK ile KARA net olarak ortaya çıkmış olacak.
Kimler kazanacak?
Kimler kaybedecek? Şimdilik bilinmez ama beş gün sonra tüm bu sorular net ve kesin olarak sandıkların açılması ile ortaya çıkmış olacak.
Oy kullanmak, siyasi tercihlerini vatandaşın ortaya koyması demokrasinin bir gereğidir. Demokrasinin de zaten en güzel olan tarafı bu değil mi?
Bu arada bazı seçmenler ‘7 Haziran’da tercihlerimizi ortaya koyduk fakat bugün geldiğimizi noktaya bakın? Yarın bir daha yeni bir erken seçim daha mı olacak?’ sorusunu sorabilir ya da böyle düşünebilirler. Haklılar. Ama 7 Haziran seçimleri artısı ve eksisi ile artık geride kaldı.
7 Haziran’a bu saatten sonra asla takılmamak gerekir. Seçmenin tercihini, mesajını iyi algılayan lider zaten 1 Kasım seçiminde de sandıktan başarı ile çıkacaktır. Seçmenin mesajını doğru ve net algılamayıp kafasına göre hareket içinde olan da sanırım sandıkta yaşayacağı hezimet ile payına düşeni alacaktır. İşte bu gerçeklerden hareket ederek 1 Kasım seçimlerinde mutlaka sandık başına gitmeli ve oylarımızı kullanmalıyız.
7 Haziran’da 900 binin üzerinde seçmeni olan Urfa ili genelinde sandık başına giden seçmen sayısı 780 bin civarında olmuştur. 1 Kasım seçimlerinde de aşağı yukarı sandık başına gidecek olan seçmen sayısı buna denk olacaktır. Dolayısı ile Urfa’da partilerin oy alımı ve dağılımı noktasında çok farklılıklar olacağını düşünmüyorum.
Fakat bu noktada CHP’ye ayrı bir paraf açmakta fayda var.
Neden?
Çünkü CHP’de M. Vedat Melik faktörünü unutmamak ve göz ardı etmek büyük bir hata olurda ondan!
22. dönem Urfa’dan Milletvekili olarak Meclise gitmeyi başarmış bir isim olan Vedat Melik, 1 Kasım’da da büyük bir sürpriz yaparak 26. dönem itibari ile Meclise gidecek sinyali bizlere vermektedir. Melik’in Meclise gitmesi demek, AKP’de bir kayıp ihtimalini de gözler önüne sermekte. Bu gerçeği de göz ardı etmemekte fayda var, benden söylemesi.
Sonuç itibari ile beş gün sonra ak ve kara belirlenmiş olacak dedik. Kazanan ve kaybedenini ötesinde benim naçizane tek arzum kazananın URFA ve TÜRKİYE olmasıdır.
 
Her şey gönlünüze göre olsun. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49