Erken Genel seçime doğru yürüyoruz.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki tutumu gün ışığı gibi net.
 
YSK’da süreci bir ay yani 30 gün öne çekerek 1 Kasım olarak üç aşağı, beş yukarı belirlemiş durumda.
 
AKP lideri Davutoğlu’da ‘seçim Ekim ayı sonu ya da Kasım ayı başı’ diyerek bu konudaki düşüncesini netleştirmiş durumda.
 
Ama buna karşın 7 Haziran 2015 Genel seçimleri ortaya çıkan tabloya bakarak, ilk akşamdan itibaren ‘Yeni bir seçime hazırız!’ diyen MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere CHP ve HDP’den bu yönde duruşlar ne yazık ki siyah ile beyaz arasına çıkışmış durumda.
 
‘Yeni bir seçime varız!’ diyen MHP lideri Bahçeli’nin önceki gün ‘MGK olağanüstü toplanmalı. Ülke sıkıyönetimle emniyete alınmalı. Bu şartlarda seçime gitmek iç savaşın fitilini ateşleyebilir’ diyerek erken genel seçim tarihinin konuşulduğu bir zamanda SIKIYÖNETİM istemesi işin daha da garip tarafı oldu.
 
Bahçeli’nin ‘Sıkıyönetim’ istemesi sosyal âlemde de alay konusu oldu ve katılımcılar ‘aslında MGK, MHP yönetimine el koymalı’ diyerek, MHP lideri Bahçeli’ye ilginç bir mesaj göndermede bulundular.
 
İlk günden bu yana söylüyorum.
 
Ben, siyasette resmin URFA boyutuna bakarım.
 
Urfa boyutunda resme baktığımızda karşımıza ne çıkıyor?
 
AKP çarşı pazarda başta olmak üzere Erken Genel seçime bırakın bugünü dünden itibaren harıl harıl çalışırken, CHP, MHP ve HDP ise halen ellerine geçen fırsatların Ankara’da gönül verdikleri partilerin Genel Başkanları tarafından (özellikle MHP lideri Bahçeli) heba edilişinin şokunu yaşamaya devam etmekteler.
 
1 Kasım’da Erken Genel Seçim olacağını kabul edelim.
 
Sonuç ortada.
 
AKP Urfa’da vekil sayısını daha da arttıracak. HDP yüzde 10 ülke barajında ter dökecek. Geçerse ne ala, geçmez ise tüm koltuklar AKP’ye! MHP ve CHP ise 7 Haziran’da olduğu üzere bir kez daha sıfıra sıfır, elde var yine sıfır diyecekler…
 
Urfa’daki bu gerçekleri özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görmesini ve bilmesini isterim. Korkarım ki, 1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel seçim sonrasında bırakın 80 vekil bulmayı Meclis dışında kalır ve koltuğunu da kaybederse buna kimse şaşırmasın. Çünkü ‘Perşembenin gelişi Çarşamba’dan bellidir’ diye bir söz var. MHP’nin ayak sesleri de bunu bizlere şimdiden göstermekte. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49