Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP lideri Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi verdiği daha ilk günden itibaren bu köşemden ‘olası bir erken genel seçime hazırlıklı olalım’ demiştim hatırlarsanız.
 
Evet, yarın AKP lideri Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu nihai bir karar verme adına buluşacaklar. Ama bir şey çıkmayacak! Çünkü ufukta erken genel seçim var da ondan.
 
7 Haziran sonrası ortaya çıkan tablo siyasette birilerinin hiç hoşuna gitmemek ile birlikte halen sonucu sindirebilmişler de değil.
 
Buna karşın yüzde 60’lık blokun yer aldığı CHP, MHP ve HDP’nin liderlerinin de duruşları ortada.
 
Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş üçgeni (özellikle MHP lideri Bahçeli) ne yazık ki seçmenden gelen yüzde 60’lık blok mesajını iyi analiz yapamadılar. Yüzde 60’lık süreci iyi değerlendiremediler. Bu üç liderden özellikle Bahçeli başta olmak üzere bir takım egolar ön plana çıktı ve sonuç bugünlere kadar geldi.
 
7 Haziran milletvekili genel seçimlerinin üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçmesine karşın AKP hükümeti yine iş başında!
 
İş başında olan sadece hükümet mi?
 
MHP’nin koltuk değneği olması ile Meclis Başkanlığı da AKP’de kaldı. Terör ile ilgili mecliste açılan görüşmelerde yine MHP’nin koltuk değneği olması ile AKP işin içinden sıyrılıp çıktı!
 
Bugün ortaya çıkan bu tablodan kim hoşnut?
 
Kimse!
 
Neden?
 
Çünkü ortada ciddi bir otorite, yönetim boşluğu varda ondan.
 
Yok, AKP MHP ile son dakikada bir olup hükümet olacakmış!
 
Yok, AKP CHP ile işi bitirecekmiş!
 
Yok, öyle olacakmış!
 
Yok, böyle olacakmış!
 
AKP olası bir erken seçime karşı ciddi bir hazırlık içinde.
 
MHP ve CHP halen işin dalga kısmındalar.
 
HDP’de son yaşananlardan dolayı aldığı yaşadığı iç sıkıntıdan kurtulabilmiş değil.
 
YSK desen adamlar seçime dünden hazırlar bile. Oy pusulaları fazlası ile hazır bile!
 
Böylesi bir durumda CUMHUR olarak bize düşen ise hür irademiz ile sandık başına gitmek ve siyasi tercihimizi bir kez daha sandığa yansıtmak olacaktır.
 
Kim kaybeder?
 
Kim kazanır?
 
Bu konudaki görüşümü geçen hafta içindeki ‘AKP siler süpürür!’ başlıklı yazımda net olarak ortaya koymuştum.  O gün yazdıklarımın bugün de arkasındayım.
 
7 Haziran öncesi 400 isteyenler şimdi 276’ya havada razılar ve istedikleri de olası bir seçimde fazlası ile gerçekleşecek gibi!
 
Siyasi partilerde kaybeden kim olur bunu önemsemiyorum. Benim için önemli olan TÜRKİYE’nin kazanımlarıdır.
 
Hani, Perşembenin gelişi Çarşamba’dan bellidir diye bir söz vardır bilirsiniz. işte bugün görebildiklerimizle birlikte duyduklarımızda bize AKP’nin tek başına iktidara gelişinin ayak seslerini duyurmaktadır.
 
Benden söylemesi. İnanır ya da inanmazsınız.
 
Ama siyasetin derinliklerdeki ayak sesleri şimdiden bizlere bunu hissettirmekte.
 
 
 
Yeniden görüşmek dileği ile.
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49