7 Haziran seçimlerine bir ay kala Şanlurfa'da seçim arenası hareketlendi.  Seçimlerde HDP’nin de parti olarak seçime girecek olması işleri daha da kızıştırıyor. Barajı geçmesi halinde AK Parti için büyük tehdit oluşturacak AK parti Nurettin Nebati gibi partinin önde gelen isimlerinden birinin Şanlıurfa’da aday gösterilmesin bir Faruk Çelik etkisi yaratacağını zannetmiyorum ama yine de yaptığı elektrik çıkışıyla kendini gösterdi. Bu kez işi çok sıkı tutmaları gerekir çünkü sadece HDP değil CHP ve MHP de bu kez işin içinde olacaktır.
Şanlıurfa’da belediye seçimlerini kaybeden ancak büyük sempati toplayan Osman Baydemir’in HDP'de ilk sırada olması kimse için sürpriz olmadı. Baydemir kendini sevdirdi. seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Ali Murat Bucak ilk sırada yer alırken, İkinci sıradaki Hasan Oğul ile belli kitleleri olan ve gerek ekranlarda gerekse halkın içinde sıkça görülen adaylar. Şanlıurfa’da uzun yıllardır bir varlık gösteremeyen CHP’nin bu adaylar ve çalışmaya niyetlenen teşkilatı ile Şanlıurfa’da 1 vekili çıkaracağını düşünüyorum.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin en önemli kozu eski il başkanı Myk üyesi  İbrahim Özyavuz’un ilk sırada aday gösterilmesi oldu. Özellikle Harran ve Akçakale’deki vatandaşların Arap adayları çoğunlukta olan MHP’ye yönelmesi bu partinin Şanlıurfa’da 1 tane vekil çıkarmasını sağlayabilir.
Şanlıurfa'da Bağımsız aday olan Mehmet Yavuz, M.Fatih Bucak ve Mustafa Göktaş isimleri ön plandadır. Özellikle Göktaş televizyon fenomen oldu, Bucak seçim çalışmalarında büyük reklam desteğiyle sürdürüyor. Mustafa Yavuz ise konuşmasıyla büyük beğeni topluyor. 7 Haziran akşamı skor ne olur göreceğiz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48