Seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kaldı. Yıl 2014 yerel seçimler, yıl 2015 genel seçimler. Bu olay geçmişten bu güne hep böyle gelmiştir. 1923 ten bu yana yaklaşık 85 seçim gerçekleşmiştir. Hemen hemen her yıl bir, yerel seçim, genel seçim, senato seçimi, referandum, ara seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmış bol bol seçim atmosferleri oluşuvermiştir ülkemde.
 
Her bir seçim, müthiş israfların devlet ve şahıslar eli ile havaya savrulmasından başka bir şey olmamıştır bence. Bir yıl gibi kısa bir zaman sonra yapılacak olan genel seçimlerle birleştirilmesini düşünmek çok mantıksız sayılmaz değil mi. Her bir seçimi en sade ve birleştirilmiş bir halde yapmak birçok anlamda katkılar sağlayacaktır. Özellikle yaşadığımız bu coğrafyada insanlar öylesine de heveslilerdir bir adım önde olmaya. Filan ilçe belediye başkanı aday adayı olmak için yaptığı masraflarla kaç insanın zaruri ihtiyaçları çözülür ki borç olarak dahi sayılabilecekken bu paralar.
 
Geçen bir ortamda bilbord fiyatları bahsi geldi de şaştım kaldım. Bir haftalık reklâmla araba alırsın veya toplamda reklâmları ile belki ciddi bir aday küçük bir ev parası harcıyordur sanırım. Bir garip kardeşi veya akrabasına ev alacak olsa yoktur para. Allahın ona vereceği oy herhalde kulun oyu kadar makbul değildir ki tercihi kul oyu ve boşa yapılan israflar oluvermektedir maalesef. Elbette yarış demek feda etmek demektir. Seçimlere bakış açısı değişirse bir gün feda edeceklerimizi de daha hayırlı durumlarda kullanacağımız kesindir.
 
Bu durumu kesinlikle bir şahıs veya bir parti ile özdeştirmeden söylüyorum. Her bir Urfalı özellikle büyük paraları bir çırpıda harcaya bilmektedir gözünü kırpmadan sonuç oluşmasa da namım yürüsün hesabı ile desinler diye onca masraf, zaman ve emek bir çırpıda gözden çıkarılır maalesef.
 
Zaten bu desinler hastalığı sadece seçimlerde değil sosyal hayatımızın her anına bulaşmış bir hastalıktan başka bir şey değildir maalesef. Yakın zamanda bir düğünde her masaya bir kuzunun getirildiğini duymuştum hem de en lüks bir otelde.
 
Ayrıca bir köyün muhtarlığı için nice canlara kıyılmıştır, nicesi de hastane veya hapishanelerin yolunu tutmuştur.
 
Anlamlar yükleyemediğimiz hayatımızı etiketlere boğmak adına yapılan tüm bu israflarla bir köy okulunun, bir kenar beldenin şımartılması taraftarıyım. Ücretli bir öğretmenin iki minibüs değiştirerek gittiği okulunda cebinden tebeşire ve çeşitli eğitim envanterine para harcatılmaması gerektiğini düşünüyorum. İlle de bir şekilde para harcanacaksa eğitime ve toplumdaki geçim darlığı çeken tüm insanlara ulaştırılması gayretlerine yansıtılması taraftarıyım.
 
Her ne şekilde olursa olsun kişi ve ya devlet organları aracılığıyla her türlü israfın önlenmesini ve oluşmuş bir kaynak varsa da bunu ülkemin en çok ihtiyaç sahiplerine en akıllıca bir biçimde dönmesi temennilerimle… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49