İstiklal Madalyası almaya hak kazanan Şanlıurfa; Şanına yakışır misafirperverliğini 11 Nisan Kurtuluş gününde bir kez daha gösterdi.
11 Nisan Kurtuluş programı çerçevesinde birçok etkinliğin yapıldığı ve bayram havasının yaşandığı Şanlıurfa kurtuluşunun 96. Yıl dönümünde onurlu mücadelesini İstiklal Madalyası ile taçlandırdı. 96 yıl sonra da olsa atalarımızın verdiği onurlu mücadelenin İstiklal Madalyası ile taçlanması sevinçle karşılayan Şanlıurfalılar,aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ve Bakanlar Kurulunu da ağırladı.
2003 yılında 4 Eylül tarihinde Sivas Kongresinin yıl dönümü nedeniyle Sivas’ta toplanan Bakanlar Kurulu 13 yıl aranın ardından Şanlıurfa’nın Kurtuluş Yıl Dönümü nedeniyle Ankara dışında Şanlıurfa,da  toplandı.
Kurtuluş gününde İstiklal Madalyası’nı almanın gururunu ve sevincini yaşayan Şanlıurfalılar bir ilkin daha mutluluğunu yaşadılar. Çünkü 96 yıldır hiçbir Başbakan Şanlıurfa’nın kurtuluş kutlamalarına katılmamıştı.  Bakanlar Kurulunu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu layıkıyla ağırlayan Şanlıurfa, aynı zamanda Davutoğlu’nu da fahri hemşerisi ilan etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Nihat Çiftçi’nin girişimleri ile Şanlıurfa'mıza gelen Başbakan Davutoğlu, Kurtuluş günümüzün böylesi güzel ve bayram havasında geçmesini sağladı.  Bakanlar Kurulu’nun Şanlıurfa da toplanması ve Başbakanımızın Şanlıurfa ’ya gelmesi ile birlikte birçok ulusal basın temsilcisi de ilimizi görme şansı yakaladı. Bakanlarımızın, İnanç Turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Balıklıgöl’ü ziyaret etmesi ve misafirlerimizin tarihi mekanları ziyaret edip bilgi edinmesi ilimizin tanıtımı açısından oldukça önemliydi.  Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ve organizasyonu Şanlıurfa için bir ilki yaşattı. 3 gün süren etkinliklerinde Şanlıurfa dünyaya tanıtıldı buda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Avukat Nihat Çiftçi'nin gayretleri ile yapıldı ilk kez Türk yıldızların gösteriş Şanlıurfa da yapıldı Türkiye'nin bir çok ilinde Şanlıurfa,ya gelerek bayramıza katıldılar Şanlıurfa'yı görme imkanı buldular
Günler önce Şanlıurfa'nın tanıtımı yapıldı çok güzel Şanlıurfa'nın reklamı yapıldı kısacası 96 yıldır böyle bir etkinlik yapılmadı bu etkinliklerin yapılması için büyük çaba gösteren Belediye Başkanımız  Avukat Nihat Çiftçi,ye Şanlıurfa'nın tanıtım ve reklamları hazırlayan Şanlıurfa büyük şehir Belediye basın yayın ve hakla ilişkiler daire başkanı Mithat Şengöz ve ekibine tüm Belediye çalışanlarına güvenlik güçlerine emeği geçen herkese Şanlıurfam adına teşekkür ediyorum
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49