Yeni eğitim yılı maalesef tüm yurt genelinde olduğu üzere ilimizde de ne yazık ki sancılı başladı. Yeni eğitim yılının ilk zili Urfa ili genelinde ne yazık ki sancılı çaldı. 
Yeni eğitim yılında karşımıza çıkan en önemli sorun okullardaki koordinasyon bozuklukları idi. 
Akabinde kaşımıza çıkan sorun okullardaki öğretmen eksikliği oldu. Bunu öğrencilerin sınıflardaki aşırı kalabalık oluşları, ders kitaplarının sağlıklı ulaştırılamaması, ana sınıflarındaki ‘abla’ ya da ‘yardımcı’ eksiklikleri ve temizlikten nasibini alamamış okullar oldu. 
‘su akar yolunu bulur’ anlayışı ve izanı ne yazık ki bu eğitim öğretim yılının daha ilk gününde de karşımıza sorun olarak çıtı. Bu eğitim yılında da ne yazık ki Urfa’da eğitimin sıkıntılı, dertli ve sancılı geçeceğine işaret olarak kabul ediyoruz. 
Temennim, ilgili ve yetkililerin bir an önce derin uykularından uyanmaları ve gerçekleri görerek, sorunların çözümü noktasında adım atmalarıdır. 
Eğitim de durum ne yazık ki böyle. 
Gelelim ikinci konumuza. Yani 10 kurşun meselesine. Eğitim ile 10 kurşunun ne alakası var? Diyenleriniz olacaktır. Haklısınız. Asla olmamalı da zaten diyor ve izninizle hemen arz edeyim.  
Olay önceki akşam saatlerinde meydana geldi. Siverek’teki çeşitli açılış programlarına iştirak eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa merkezine dönüşü sırasında Siverek çıkışı 10. km’sinde uzun namlulu silahlı saldırıya uğradı. 
Yaşanan kalleş olayda tek tesellimiz başkan Çiftçi ile araçlarda bulunan şoför, koruma ve diğer görevlilerin yaralanmadan, burunlarının dahi kanları akmadan bu korkunç pusudan kurtulmalarıdır. 
Bunu kim ya da kimler hangi amaç doğrultusunda yaptılar, asıl niyetleri ne idi bilinmez ama bilinen bir gerçek var oda artık terörün herkes tarafından lanetlenmesi ve yapanların toplumda asla kabul görmemesidir. 
Nihat Çiftçi’nin ve yanındakilerin ne suçu ve günahı olabilir ki?  
Bu kurşunlar Başkan Çiftçi’nin şahsında tüm Urfa halkına sıkılmış kurşunlardır. Dolayısı ile hep birlikte bu olayı lanetlemeliyiz. Dilerim bir daha böylesi kalleş pusuların yaşanmamasıdır. 
Başkan Çiftçi ile yanındakilere ve de dolayısı ile tüm URFA halkına geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. 
 
Yeniden buluşmak dileği ile.. 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49