Eğitim hayatın her anında ve her yaşta davranış kazanma sanatıdır. Kazanılan kuru bilgi değil de davranış olacağı için bu anlamda eğitimin gerçekten gerçekleşme oranını sorgulamayı planlamak istersek eğer eğitilmiş denilen insanlara bakmamız gerekir.
Böyle bir istatistik olanağı diploma ve meslek sahibi olma orantıları ile çok kolay tespit edilebilir. Ancak eğitimin muhtevasını alamayan birçoklarının istatistikleri şişirmesi bu anlamda başarı olarak ta sayılmamalıdır tabiî ki.
Eğitim, birey ve toplum gereksinmelerinin temel noktasını oluşturmaktadır. Toplumlar ihtiyaç duydukları niteliklere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlarken, bireylerde toplumların bu talebini karşılamak amacıyla kendilerini yenidünyanın normlarına uygun şekilde geliştirmeye çalışmalıdırlar. Bu gelişim ülkelerin eğitim ve öğretim programlarını yeniden yapılandırmaları ile mümkün hale gelebilecektir. Çok hızlı değişmekte olan bilgi kaynakları becerileri eskimekte, birçok öğretmen ve eğitim kurumu bu hıza yetişememenin sıkıntılarında tıkanmaktadırlar. Hatta istihdam şartları dahi bireylerin becerilerinden önce güncel bilgi durumlarına göre düzenlenmektedir artık. Bugün İslam coğrafyaları da maalesef ki çağı önceden takip edemediği için olumsuz yaşam koşullarının içinden çıkamamaktadır.
Teknolojinin eğitim ve öğretim ortamına sunduğu en önemli iki değer bilgisayar ve internet, okul ve sınıf gibi fiziksel mekân odaklı eğitime alternatif olabilecek pek çok yaklaşımı anlamlı kılmaktadır. Okulların dışında herhangi bir ortamda kullanılmasıyla da bireysel öğrenme mümkün hale gelebilmektedir.
İşin ciddiyeti, bu işi profesyonel boyutu ile programlamanın yanı sıra zaten içinde bulunulan olanakları bir an önce aktifleştirip birkaç deneme projelerle test etmemizi gerektirmektedir. Bu olanakların yaygınlığını da elbette zaman içersinde geliştirebiliriz.
İnternet üzerinden eğitim yöntemleri, geçtiğimiz yıllar içinde büyük önem kazandı. İnternet artık eğitimin de vazgeçilmez bir parçası. Arama motorlarını tıklayan sihirli dokunuşlar dünyaları dünyamıza katmak için çok kolay bir adım olmuştur. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde bilgi alışverişinde bulunan bireyler, araştırmalarını da artık kütüphanelerde değil internette kolaylıkla yapar hale geldi. Ayrıca Almanya’da yaygın olarak kullanılan ve StudiVZ (üniversite öğrenci rehberi) eğitim anlamında facebooku sollamış durumdadır.
Durum böyle iken ağırlıklı olarak üniversite ortamında geliştirilen bu konu lise, ortaokul ve ilkokula da yavaş yavaş yerleşecek gibi görünüyor. Şöyle bir ses işitir gibi oluyorum “saçma, Eyyübiye’deki çocuk nerden bulacak interneti.” Bu gibi çocukların internetle bağlantılarını bilenler bilir. Bazı öğrencilerin bi acaip internet kafelerin iğrenç havasını solumamalarının çaresi kontrollü eğitim olanakları ile desteklemektir diyorum. Elbet biraz uçuk ve zaman isteyen bir konu ancak geleceği önceden yakalamayı beceremeyişimizin cezası değil midir bu gerilerden gelişler.
Son olarak yaşamımızın bir parçası olan interneti faydaya dönüştürebilmek adına sanal paylaşımlarınıza eğitim içeriklerini katmanızı herkesten rica ediyorum.
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49