Hafta sonu Cevahir konukevinde ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ile Şanlıurfa AB Bilgi Mermezi Koordinatörlerinden Evrim Esen Uygun’un konuşmac ı olarak yer aldkları ‘Şanlıurfa AB Bilgi Merkezinin dünü – bugünü ve yarını’ konulu bir toplantısı vardı.
 
Evrim Esen Uygun bizlere merkezin yaptkları ve yapmakta oldukları çalışmalar konusunda bilgilendirdi. Daha sonra kürsüye konuşmacı olarak gelen ŞUTSO Başkanı Ertekin ise bizlere Urfa tarımı, sanayisi, enerjisi, hayvancılığı, ulaşımı ve daha birçok konudaki sorunlar, çözüm önerileri ve hedefler konusunda bil bilgi sunumunda bulundu.
 
Sabri Ertekin’i sever ya da sevmezsiniz!
 
Çalışmalarını beğenir ya da beğenmezsiniz!
 
Ama şahsen ben Sabri Ertekin ve onun gibi Urfa’nın yarınlar adına kafa yoranları hem önemser hem sever hem de alkışlarım.
 
İlimiz genelinde 821 sektörü, firmayı bağrında bulundurun ŞUTSO Başkanı Ertekin, sözlerine ‘Türkiye’mizi ve Urfa’mızı güzel günler bekliyor’ sözleri ile başladı. Ertekin, sözlerine devam ile de ‘Moralimizi asla bozmayalım. Bölgemiz ve ülkemizde yaşanan terör mutlaka bitecek, ülkemize huzur gelecektir. Tek devlet şarttır. ŞUTSO olarak bizim hedefimiz Urfa’yı zenginleştirmek, mutlu etmek ve de en önemlisi refah seviyesini arttırmaktır’ dedi.
 
Urfa’nın tarımdan hayvancılığına, enerjisinden sulamaya, turizmden sosyal ve kültürel alanlardaki birçok önemli konusuna değinen ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, sulamanın arttırılması, tarımdaki rekoltelerin yükseltilmesi, yeni ürün desenlerinin çeşitlendirilmesi, enerjide güneş enerji sistemine dönülmesi ve iç ve dış turizmin canlandırılması ile tarımsal sanayi başta olmak üzere ilimizdeki sanayicilere, yatırımcılara akıllı teşviklerin kullanılması ve Urfa’nın tekstil merkezi haline getirilmesinin Urfa adına muhteşem bir dönüşüm ve değişim olacağının da altın çizerek, ‘rakamlar hiç kimseden korkmaz. Urfa’nın ciddi bir değişim ve dönüşüme ihtiyacı var. Bunun için hepimiz yarınlarımız adına taşların altına ciddi olarak koymalıyız’ dedi.
 
ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin’i dinlerken bir ara kendi kendime şöyle düşündüm;
 
Urfa, 11 bin 500 yıllık bir medeniyet şehri mi?
 
EVET.
 
Urfa, Peygamberler kenti mi?
 
EVET.
 
Urfa, GAP‘ın Başkenti mi?
 
EVET.
 
Urfa, bir tarih ve kültür merkezi mi?
 
EVET.
 
Urfa, bir tarım kenti mi?
 
EVET.
 
Urfa, NUH (a.s.) tufanından sonra Dünyada kurulan 7’nci şehir mi?
 
EVET…
 
Bu EVET’leri çok daha uzun liste haline getirebiliriz. İyi tamam da o zaman neden Urfa, tarımda, tarıma dayalı sanayileşmede, turizmde, kentleşmede, kalkınmada, güzelleşme ve refah seviyesine ulaşabilmede hak ettiği yerde değil?
 
Zararın neresinden dönülse kardır derler ya, işte Urfa’nın da yarınları adına ciddi olarak herkes el ele omuz omuza vermesi halinde sorunlar bu kentte tuz! Buz! Olur.
 
Yerelde, Urfa Valiliğine, GAP idaresi Başkanlığa, DSİ Bölge Müdürlüğü ile Ulusalda Kalkınma Bakanlığı ilk sırada olmak üzere Tarım Bakanlığına, Enerji Bakanlığına, Ulaştırma Bakanlığına URFA’nın bu verilerini, hedef ve programları rakamları ile ulaştıran ŞUTSO’yu samimi olarak dinlemek, takip etmek ve projelere destek verip sahip çıkmak durumundayız.
 
Neden mi?
 
Urfa bugünkü hali ile elden gidiyor.
 
Dünya’da başka TÜRKİYE ve Türkiye’de de başka URFA’nn olmadığı gerçeğini asla göz ardı etmeyelim. Tamam mı? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49