Bugün günlerden mübarek Cuma.
Öncelikle hepinizin mübarek bu günün tebrik ediyorum. Cumanız mübarek olsun diyor ve izninizle bugün bir mümin olarak hangi duaları okumalı ve yine bugün neler yapmalıyız? Konusu üzerine sizlerle ilginç bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Sevgili dostlar.
Şüphesiz ki, Cuma günü İslam dininde büyük bir öneme sahip günlerden biridir. Zira Cuma günü hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (a.s.) ‘Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Âdem (a.s) o gün yaratıldı, o gün Cennete konuldu ve o gün Cennetten çıkarıldı’ demiştir. (Müslim, Cuma: 5; Tirmizi, Cuma: 353)’
İşte bu gerçekten hareket ile ‘Cuma günleri samimiyet ile çokça dua etmeliyiz. Zira Cuma günü her hafta içinde vardır ki buda Yüce Mevla’mızdan biz Müslümanlara çok büyük bir nimettir. Cuma günleri gusül almalıdır. (Cuma namazından önce) Mümkünse Cuma namazı için erkenden gitmelidir. Bu günün bayram olması hasebi ile fakirlere yardım edilmeli yetimler ise sevindirilmelidir. Anne ve babadan dua istenmeli ve onların gönüllerini almaya rızalarını kazanmaya çalışılmalıdır. Bunlarla birlikte Cuma günleri çok şükredilmelidir’ Zira yukarıda belirtilen hadis şeriften de anladığımız üzere babamız Hazreti Âdem (a.s) bu gün yaratılmıştır. Hazreti Âdem’in yaratılması aslında bizimde yaratılmamızdır. Bu nedenle Yüce Mevla’mıza Hazreti Âdem’i bu günde yarattığından ve dolayısı ile bizi de yarattığından dolayı şükürler etmeliyiz.
Evet, bir mümin olarak bugün en az 80 tane salâvatı şerif getirmekte bir mümin için kazançlardan bir tanesidir. Bunu da asla unutmayalım.
Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol kazançlı bir gün temennisi ile…
Hayırlı Cumalar.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49