Milliyetçi Hareket Partisi
Bugün parti yönetimi adeta olmak ya da olmamak arasında gidip gelmekte.
Nasıl mı?
Hemen anlatayım.
1 Kasım 2015 genel seçim sonuçları malumunuz.
Bugün MHP, TBMM’de 30 vekil ile en az sandalyeye sahip bir parti konumunda ne yazık ki. MHP’de işler hiç de iyi gitmemekte.
Bu kötü ve sıkıntılı gidişata bir de parti yönetiminin kendisine muhalif olarak gördüğü teşkilatların kapısına kilit vurması işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi.
MHP’de olağanüstü kongre isteyenler malumunuz.
Buna karşın direnen Devlet Bahçeli’nin de duruşu ortada.
Parti yönetimi içinde nihayet Genel Başkan yardımcılarından ve Gaziantep Milletvekili bir dönem parti dışından Devlet Bahçeli’ye karşı Genel başkanlık mücadelesi veren Ümit Özdağ, parti içi görevinden istifa etti ve oda Olağan üstü kongre istedi.
MHP’de yaşanan sıkıntılı gidişata karşı nihayet birilerinin ortaya çıkabilme cesaretini göstermesi inanıyorum ki siyasi intihar eğiliminde olan MHP adına önemli bir çıkış kapısını aralamış olacaktır.
Evet, arkasında milyonların sevdalı olduğu MHP ne yazık ki son dönemlerdeki anlaşılmaz siyasetin kurbanı olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.
Parti yönetimi kendilerine karşı olanları partinin kapısına kilit vurmak sureti ile sindirebileceğini umuyor fakat aslında bu davranış MHP’ye ve dolayısı ile ülkücü camiaya büyük zararlar vermektedir.
Bugün Urfa’ya bakalım.
MHP yönetiminin kapıya kilit vurduğunu kabul edelim. Allah aşkına bana Urfa’da ortaya çıkıp, ‘ben varım! Biz varız!’ deyip kilitlenen kapıyı açabilecek kaç kişi var?
Evet, yüreği ülkücülük sevdası ile dopdolu olup, rahmetli Alparslan Türkeş’e içten sadakatle bağlı olan ve yürekleri üç hilal için atan binler var tabi ki. Bundan asla şüphem yok. Ama MHP Genel merkezinin böylesine anti demokratik adımları ne yazık ki parti tabanında olumsuzluklar oluşturmakta ve partilileri ne yazık ki MHP’den soğutmakta bunun da ötesinde partilileri bu tür adımlar soğutmaktadır.
Bugün MHP’li olup ta AKP’de siyasi yaşamlarına, mücadelelerine devam eden çok insan tanıyorum. Bana göre başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere MHP’nin MYK ve MKYK organları bir an önce bir araya gelip parti genel merkezinin teşkilatları kapatmaya yönelik antidemokratik uygulamasına karşı birlik olmalı ve ‘Yeter’ demeliler. Aksi takdirde bugün parti adına alınan yaralar yarın içinden çıkılmaz bir hale gelmiş olacaktır.
MHP lideri Devlet Bahçeli, nedendir bilinmez ama son zamanlarda hayata geçirdiği siyasi intihardan vaz geçmeli veya vaz geçirtilmeli.
Benden söylemesi.
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49