Şu an sosyal medyayı kullanmayanımız çevremizde çok az gibidir. Hayatımızın tam ortasına oturan bu yeni yaşam tarzı faydası ve zararıyla tam karşımızda durmaktadır.
 
Bir eğitimci arkadaşım sormuştu bir ara, sence eğitimin en büyük problemi şu an ne olabilir diye, aklıma ilk gelen cevap enformasyon yani iletişim demiştim. Bu konudaki görüşümün bugün daha da önemli bir yere oturduğu kanısındayım.
 
Verdiğim bu cevabı aslında tüm toplumsal alanlar için vermem gerektiği önemini elbet gittikçe daha da arttırıyor. En temeli kaplayan bu problem zamanla hep yeni sorunlar doğurmaya devam edip durmaktadır.
 
İletmek karşıya bir tanımdır kendine ait, olanı bildirmektir ki bunu dosdoğruca yapabilse insanlar, sorunlar çözülür mü bilmiyorum ama kötülüğü tercih edecek kişinin gizleme imkânı kısıtlanmış olur ve hatta yapılan yanlışlara dosdoğruymuş gibi görme hatası da ortadan kalkmış olur.
 
Sosyal medya bir araçtır vazgeçilmez de değildir elbet ancak hikmetin en büyük hammadesi olan bilgiye ne şekilde ulaşacağımız malumdur ki çağın getirileri ile olacaktır. Kulaktan kulağa bilgi, yerini tamamıyla dijital akışa bırakmışken bundan kaçıp bilgi akışında tıkananlar var ise dünyada esameniz bile okunmayacaktır derim.
 
Geçen Milli Eğitimce Organize edilmiş bilimsel bir etkinlik varmış. Muhakkak bunu Urfa Mem sayfasında yayınlanmıştır ancak benim veya herhangi birimizin görme ihtimalimiz ne kadardır. Belki katkımız olmayacaktı ancak bu konuyu duyurabilme anlatabilme adına katkısı olacaktı derim.
 
Neden bugün belediyelerimizin aktif sosyal sayfaları varda bütün kamu dairelerinin yok. Ben gerek Haliliye olsun, Eyyubiye, Karaköprü ve Büyükşehirin sayfalarını beğenmişim ve yapılan ve yapılacak etkinlikler görmekteyim, beğenip yorum yapabilmekteyim. Bunu basın grupları yaparken, özel işletmeler, siyasi pertiler yaparken neden bir kamu kurumu yapmasın. En basiti Urfasiklet diye bir sayfa beğendim.  Urfa’da ne zaman bisiklet turlaması olacağını anında biliyorum. Taziyelerde böyle artık resimleri ile ölene ait tüm taziye bilgilerini görmekteyiz.
 
Şimdi batkımda İlçe Müftülüklerinin de varmış bu çok önemli ama beğeni sayısı çok düşük… Ayrıca Emniyet Müdürlüğünün de varmış, güzel. Ama bunlar tamamıyla resmi mi veya ne kadar güncel tam bilmiyorum.
 
 İl ve ilçe Milli Eğitimler, Spor Müdürlükleri, Maliye ve diğerlerinin sosyal medyada böyle bir sayfası yok veya varsa ne derece gerçek ve mudahil olunabilen bir tarzda bilemiyorum da tüm etkinlikleri ve duyuruları takip etmek  hepsi adına aktif ve işlevsel bir uygulama olurdu sanırım. Ne diyelim yorumlarla ilgili bir problem olacağı ihtimali varsa bu da aşılabilir diye umut ediyorum. Ki yorumlarda tebrik ve olumlamalar olacağı gibi eleştrilerde olmalıdır belki. Tabi bunlarda dozu kaçıranlar için alınacak tedbirlerde olmalıdır. Bu anlamda tüm kurumlarda AR-GE lerden iyi bir performans beklemek hadsizce olmaz sanırım.
 
Sosyal medya sayfasını aktif bir şekilde bu tür duyuru ve etkinler için kullanan Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Ercan’ı da tebrik ettiğimi söylemek isterim.
 
 Tüm anneleri bir gün değil bir ömür sevip değer verenlerin hepsine saygılarımı iletiyorum, anneler zaten Altındır….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49