‘Kuş konduğu daldan korkmaz’ diye bir söz vardır bilirsiniz.
Evet, kuş konduğu daldan asla korkmaz.
Neden?
Çünkü dala konan kuş güvendiği kırılabilecek dal değil, kanadır da ondan.
Evet, son aylarda Hükümet nihayet elindeki gücün farkına vardı ve terör denen illetin üzerine inanarak kararlılık ile gitmeye başladı.
Tıpkı dala konana fakat kanadına güvenen kuş misali.
İnanmak yarı yarıya başarmak demektir.
Bir insan bir işe başladığında her şeyden önce kendisine güvenmeli ve o işi başarabileceği kararlılığını ortaya koyabilmeli.
Yok açılım!
Yok kaçılım!
Yok saçılım! Derken bakın ülke olarak bugün ne hale geldik.
Ülkenin bugün bu hale gelmesinde sadece birilerini ya da bir grubu suçlu olarak işaret etmemeliyiz. Daha da önemlisi ‘zararın neresinden dönülse kardır’ demişler. Bugün ulusça eğer terör illetinden samimi olarak kurtulmak istiyor isek bu kararlılığımızı tüm irademiz ile ortaya koymalıyız.
Evet, Türkiye’miz çok güçlü bir devlet.
Bunun farkında olmalı ve ona göre hareket etmeliyiz.
‘koyundan post, kurttan da dost olmaz’ derler. Tıpkı çevremizde bugün bize dostmuş gibi görünen ülkelerde öyle!
Tabi ki kimse ile aramızı bozmayalım. Ulu önder Atatürk’ün söylediği üzere ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi çok önemli. Ama çevremizde bize yakın olanları da dost olarak görüp aldanmayalım. Çünkü bizi yıkmak ve bölmek istenler çok.
Sonuç itibari ile Türkiye’mizin daha da güçlenmesi, kalkınması ve refahının arttırılıp daha da güçlü bir devlet olabilmesi için hepimiz elimizdeki gücün kararlılık ile farkında olmalıyız. Farkında olmak sorunu çok daha hızlı çözer.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49