1 Kasım erken genel seçimleri dün yapıldı.
AKP tek başına iktidar oldu.
CHP yerinde sayarken, seçimin kaybedeni ise yüzde 3 ile 4’er puanlarla HDP ve MHP oldu. HDP yüzde 10’luk seçim barajı korkusunu yaşayıp durdu. MHP’de yüzde 10 sınırına iyice yaklaşmış oldu.
Peki, Urfa’da durum nasıl oldu?
AKP 7 Haziran’da elde ettiği yüzde 47’lik oy oranını yüzde 60’ın üzerine taşımayı başardı. HDP yüzde 38’lerden 25’lere gerilerken, MHP ve CHP’de yüzde 5.5 ve 4.39’lardan 3’lere geriledi.
7 Haziran’da AKP Urfa’dan 7, HDP ise 5 vekillik kazanmışlardı. Dünkü sonuçlarla AKP 7’den 8’e yükselirken, HDP ise koltuk sayısından 1 kayıp yaşadı.
Dün Urfa’da seçmen rekor seviyede sandık başına gitti.
AKP 500’binin üzerinde bir oy patlaması yaşadı. HDP ile CHP ve MHP ise büyük kayıplar yaşadılar. AKP Haliliye ilçesi başta olmak üzere Eyyübiye, Karaköprü, Harran ve özellikle Akçakale’de rekor düzeyinde bir oy getirisi ile karşı karşıya kaldı. Buna karşın HDP ise Suruç, Viranşehir ve Halfeti ilçelerinde yüksek oy almayı başardı.
Dünkü seçimde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Ediz mahallesinde seçmen mahallelerine yeterince hizmet gelmediği gerekçesi ile sandık başına gitmediler.
7 Haziran seçimlerine nazaran dünkü seçimde sağduyu daha hâkim idi. Urfa’nın sadece Viranşehir, Siverek ve Ceylanpınar ilçelerinde sandık Başlarında bir takım olaylar meydana geldi ve 6 kişi yaralandı. İl genelinde genelde sağduyu hâkim oldu ve seçim huzur içinde tamamlandı.
Dün akşam saat 09.30’u gösterdiği sırada ise kent merkezindeki bir otelde basın mensupları ile buluşan Urfa Milletvekili ve ÇSG eski Bakanı Faruk Çelik, elde ettikleri zaferden doyasıya bahsetti ve kendilerine sahip çıkan Urfa seçmenine teşekkür etti.
Netice itibari ile artısı ve eksisi ile bir seçim daha geride kaldı. Bu sonuç itibari ile AKP tek başına iktidar oldu. CHP yerinde saydı. MHP ile HDP ise dünkü seçimin kaybeden iki partisi oldular.
Hatırlarsanız iki gün önce bu köşemdeki yazımda sonuç ne olursa olsun kazanan TÜRKİYE ve URFA olsun temennisinde bulunmuş idim… bu temennimi yeniliyor ve sonucun hepimize, herkese hayırlı olmasını diliyorum…
Son olarak ise HDP eş genel başkanları ile MHP liderine naçizane tavsiyem başlarını iki ellerinin arasına almaları ve nerde hata yaptıklarını bulun ders çıkartmalarıdır…
 
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49