Son beş ayda üç kez kahpe bombalı saldırıya maruz kalan Başkent Ankara nihayet asli Emniyet Müdürüne kavuştu.
Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Ankara’nın çiçeği burnunda yeni emniyet müdürü hızla görevine başladı. Hayırlı uğurlu olsun.
Gelelim bugünkü asıl konumuza. Yani bir süredir Beştepe ile Çankaya arasında gidip gelmekte olan ve üzerine yoğun görüşmelerin yapıldığı iddia edilen Yeni Valiler ve Emniyet Müdürleri kararnamesi olayına.
AKP’ye yakın kaynaklardan da bunu zaman zaman doğrultmama karşın Beştepe ile Çankaya arasında gidip gelmekte olan yeni kararname ne zaman hayata geçirilir bilinmez ama yakın zamanda isimler üzerinde karşılıklı mutabakatın varılması ile birlikte hayata geçirilecektir.
Kararname ile ilgili olarak ortaya iki şey atılmakta.
Birincisi, Çankaya’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kapsamlı bir kararname hazırlamak istediği. İkincisi ise Beştepe’nin yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok kapsamlı yerine başarılı Vali ve Emniyet Müdürlerinin görevlerine devam etmeleri, ihtiyaç duyulan illere yeni yüzlerin atanmasını istediği yönünde. Bunlar kamuoyunda konuşulan ve kulaklarımıza kadar gelen duyumlar tabi ki!
Kararname çok kapsamlı mı yoksa dar kapsamda mı gerçekleşir bilinmez ama ne yalan söyleyeyim beni daha doğrusu Urfa halkını kararname çerçevesinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın konumlarının ne olabileceği ilgilendirmekte.
16 Şubat 2014 yılından bu güne Urfa’da Vali olarak görev yapan Vali İzzettin Küçük ile 13 Mayıs 2014 tarihten bu yana İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmakta olan Eyüp Pınarbaşı görev süreleri içinde bana göre başarılı iki isim olarak karşımıza çıkmaktalar.
Her ikisinin birlikte çalışma uyumunun yanı sıra vatandaşlarla oluşturdukları öz güven bu iki isimin geleceği açısından büyük önem taşımakta. Konu, kararname ve sorun Kararname olunca tabi ki AKP Urfa milletvekili olan ve aynı zamanda Tarım Bakanı Faruk Çelik’in de görüşleri büyük önem taşıyacaktır.
Bakan Çelik’in bu iki isime Urfa’da büyük oranda sahip çıkabileceği, çok kapsamlı bir kararname olması durumunda ise her iki isminde merkeze çekilmek yerine Urfa’nın dışında bir başka kentte aynı görevlerine devam edecekler gibi görünüyor.
 
Sonuç itibari ile yeni kararname çerçevesinde neler olur kesin olarak bilinmemek ile birlikte Türkiye’nin her yerinin hizmet vermek bakımından önemli ve kutsal olduğunu kabul etmeliyiz. Bu ülkeye gerek Vali, gerek emniyet Müdürü ve gerekse kurum amirleri olarak hizmet verenler için bunun bir bayrak yarışı olduğunu asla unutmayalım. Bugün buradalar, yarın bir başka ilde ve nihayetinde emeklilik…
Tayinleri çıkar ya da çıkmaz bilemiyorum. Ama ben Vali ve Emniyet Müdürümüze Urfa’nın huzuru, mutluluğu, refahı ve yarınları adına verdikleri olumlu, pozitif katkılardan dolayı kamuoyu adına kendilerine teşekkür ediyorum.
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49