Urfa’nın gecekondusuz belki de tek ilçesidir Karaköprü.
 
Adına türkülerin yazıldığı, son yıllarda aldığı sürekli göç ile adeta Urfa’nın on üç ilçesi arasındaki tek parlayan yıldızıdır Karaköprü.
 
Rahmetli Ahmet Güzel’in ‘bir gün herkes Karaköprülü olacak’ dediği güzellik ve özelliktedir Karaköprü.
 
Modern yapıların yanı sıra önemli plaza ve iş merkezlerine de ev sahipliği yapan Karaköprü’de ne yazık ki son günlerde bir takım huzursuzluklar yaşanmaya başlandı.
 
Yaşanan huzursuzlukların en başında ise Karaköprü’nün adeta atış poligonu haline getirilmesidir.
 
Evet, Karaköprü’de ikamet eden birisi olarak ne yazık ki, son zamanlarda Polisi Karaköprü’de etkisiz ve çaresiz olarak görmeye başladık.
 
Bunun en son acı örneği ise 18 Ağustos 2015 Salı günü akşamı saat 23.00’te yaşananlardır. Karaköprü’de 35 metre diye tabir edilen Mahmut Hafız Bulvarı’na burada yaşayanlar ‘Sevgi Yolu’ adını takmışlardır.
 
Sevgi yolu adını takmalarındaki neden ise eşi ve ailesi ile, tek başına, arkadaşı ile, yaşlısı, genci, kadını, erkeği, genç kızı demeden 7’den 70’e herkesin gönül rahatlığı ile yürüyüş yapabilmesi, dolaşması ve eğlenmesindendir.
 
Ama bu sevgi yolunda ne yazık ki son zamanlarda bir takım magandalar huzursuzluklar vermeye başladı.
 
İşte en son örneği de yukarıda tarih ve saatini verdiğim zaman adeta savaşı andırır gibi peş peşe gelin konvoyunda sağa sola atılan mermilerdir. Tabancasını çekenin istediği gibi ateş yaptığı bir hale gelmiştir bu Sevgi yolu.
 
Halbuki başta resmi polis araçları olmak üzere, terör, siyasi, hırsızlık, özel harekat araçları gün boyunca burada turlayıp duruyorlar. Resmi ve sivil görevliler ha bire tur atıp duruyorlar. Peki, yukarıda belirttiğim saat ve tarih ile bir çek defa atılan silah seslerine karşın bu polisler NEREDELER?
 
Acaba gün içinde her zaman gördüğümüz bu polisler yoksa görev icabı değil de, dostlar alış verişte görsün ya da özel işleri bakımından götür – getir işleri ile mi meşguller?
 
Buradan ilimizin huzuru, güvenliği adına en üst düzeyde sorumluluğu bulunan il emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşına sesleniyorum.
 
Karaköprü’de gelişi güzel atış yapanlar sizin tabiriniz ile YİNE PARALELCİLER Mİ?
 
Bunlar bu atışlarla birilerine İŞARET Mİ veriyorlar acaba?
 
Herkesin duyabildiği fakat sadece POLİSLERİN duyamadığı ve olay yerine gelerek müdahalede bulunmadığı bu bölge yine sizin tabirinizi ile PARALELCİ POLİSLERİN Mİ eline geçmişte bizim ve en önemlisi sizin haberiniz yok?
 
Tüm bunlar bir yana, Emniyet Müdürümüz Pınarbaşı’ndan Karaköprü halkı adına isteğim, ricam 35 metre diye tabir edilen halkın adına SEVGİ YOLU dediği Mahmut Hafız Bulvarı başta olmak üzere tüm Karaköprü ve Şanlıurfa’da Polisin daha etkin, duyarlı ve faal olarak bulunmasıdır.
 
Otoritenin olmadığı yerde ÇAKALLAR ulur. İşte bizim Polisimiz başta böylesi çakallar olmak üzere namussuzlara, şerefsizlere, onursuzlara, huzurumuzu bozmak isteyenlere, üçkâğıtçılara aman vermesinler. Başlarına balyoz gibi insinler. İnsinler de huzuru bozmak neymiş görsünler.
 
 
 
Sağlıcakla kalınız.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49