MHP”de liderlik mücadelesi her geçen dakika daha da kızışıyor.
 
MHP lideri Bahçeli, “kongre yok” derken, muhalif lider adayları ise “kongre olacak” diyorlar. MHP lideri Devlet Bahçeli”ye karşın parti içinden tam dört ayrı cephe açılmış durumda. Muhalif Başkan adayları “Meral Akşener”, “Sinan Oğan”, “Koray Aydın” ve “Ümit Özdağ” şimdilik işi sık dokuyanlar olarak karşımıza çıkmaktalar.
 
MHP Ankara”da durum böyle.
 
Peki ya Urfa”da durum nasıl?
 
Urfa MHP ile ilgili hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde bir yazı yazmış ve Urfa”nın Büyük kurultay delege sayısının 4 olduğunu ve 3”e karşı 1”lik durum olduğunun altını çizmiş ve Değişim ve dönüşümün tabanda arzu edildiğinin altını çizmiştim.
 
Dün yıkılan eski 11 Nisan stadyumunun arkasında yine eski hal pazarının, yeni araç toplama merkezinin önünde MHP Haliliye ilçe Başkanı Osman Karaağaç”a rastladım.
 
Osman Başkanı kaldırımda 5 kişi ile karşılıklı ve hararetli konuşurken rastladım. Geri planda bir süre kaldım ve Osman Başkanın karşısındakilere neler söylediğine biraz kulak misafiri oldum.
 
MHP Haliliye ilçe Başkanı Osman Karaağaç, ülkücü kökenli bir Milliyetçi sevdalısı kişiliktir. Doğru bildiğini söylemekten hiç çekinmeyen, inandığı yolda tek başına dahi kalsa mücadele etmesini bilen birisidir. MHP olarak gelinen bu süreçte şimdi neden daha fazla “Devlet Bahçeli” demeleri gerektiğinin altını çizerek karşısındaki arkadaşlarına anlatıyordu. Karaağaç, sözlerini devam ile “Devlet Bahçeli ismi üzerinden partimize oyunlar oynanmak isteniyor. Birileri bizleri birbirimize vurdurmak ve bizleri kırdırmak istiyor. Kongrede tabi ki birden fazla aday ortaya çıkabilir. Bu demokrasinin güzelliğidir. Dört aday neden son Milletvekili seçimlerinde şimdiki gibi sahada olmadılar? Paraları vardı ise neden bu paralarını bu partinin başarısı için harcamadılar. Şimdi Devlet beyin karşısına çıkmakta neyin nesi? Aklımızı başımıza toplayalım. Ülke olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Kardeşi kardeşe vurdurmak, kırdırmak isteyenlere fırsat vermeyelim” diyordu.
 
Bir ara Başkan Karaağaç ile göz göze geldik ve selamlaşıp kucaklaştık.
 
“Hayırdır Başkan? Neler yapıyorsun?” diye sordum.
 
Esnaf ve çarşı gezisinde bulunduğunu söyledi. Her zamanki gibi yine tek başına idi. Gülen yüzü ile tanıdık, tanımadık herkese selam veriyor, esnaf ile ayaküstü de olsa dertleşiyordu.
 
“Sanırım Devlet Bahçeli”yi destekliyorsun?” diye sordum.
 
“Evet. Her zaman ki gibi! Devletin başında mutlaka Devlet olmalı. MHP”de onun büyük emekleri, hizmetleri var. Onu seviyor ve sayıyorum. Devlet Bahçeli ile MHP olarak büyük badirelerden geçtik. Şimdi yeni bir komplo ile karşı karşıyayız. Ama birlik içinde bunların da üstesinden geleceğiz. MHP ve Ülkücü camia mutlaka gerçekleri görecek ve yine sağduyuyu tercih edecektir. Diğer arkadaşlarımı bilmem ama ben Haliliye ilçe Başkanı olarak yolum Devlet Bahçeli yoludur” dedi.
 
Osman Karaağaç”a başarı dileklerim ile veda ettim.
 
MHP Haliliye ilçe Başkanı Osman Karaağaç, “yolum Devlet Bahçeli yoludur” diyerek rengini net olarak ortaya koydu.
 
Merakımdan soruyorum. Büyük kurultay delegesi olmamasına karşın MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ile birlikte MHP Karaköprü, Eyyübiye ve diğer var olan ilçe Baykanlarına sesleniyorum.
 
Sahi, sizin gönüllerinizde hangi isim yatmakta.
 
Bahçeli mi? Akşener mi? Oğan mı? Aydın mı? Yoksa Özdağ mı? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49