Yazımın başlığına baktığınızda ‘Başkan’ yazısı sizlerin aklına ‘Bu bir Belediye Başkanı’ çağrısında bulunabilir.
 
Ama bu Başkan asla bir Belediye Başkanı değil. (Hem hangi Belediye Başkanın kapısı şimdilerde ardına kadar halka açık ki. O dediğiniz ancak seçimlere son 6 ay kala olur. Ama Başkanı zaten yerinde bulamazsın zaten!) benim bugün sizlerle k0pnuşmak istediğim kişi öz bir Urfa evladı. Bizden sizlerden birisi. Burada doğmuş ve büyümüş, okullarını burada tamamlamış ve şimdi de başarılı bir isim olarak hizmetlerine devam etmekte.
 
Evet, Şanlıurfa SMMMO Başkan İbrahim Halil Akman’dan bahsediyorum.
 
2014 yılından bu güne Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı olan fakat son 26 yıldan bu yana sürekli Oda içerisinde yönetimin çeşitli kademelerinde yer almayı başarabilmiş bir isimden bugün sizlerle konuşmak istiyorum.
 
Hani, toplumun son zamanlarda özlemini yaşadığı ‘adam gibi adam’ özlemi var ya. İşte sizlere güzel bir örnek. Adam gibi adam olmanın yanı sıra omurgası da asla eğik olmayan, eğilmeyen ve ‘elif’ misali dim dik birisidir İbrahim Halil Akman.
 
Gününün büyük bölümünü Oda’da geçirir.
 
Kapısı sürekli açıktır. Odaya ilk gireni çay servisinde bulunan görevli bile göremeden Başkan Akman bulunduğu noktadan görür ve ayağa kalkarak, içeri buyur edecek kadar kibar ve saygılı birisidir İbrahim Halil Akman.
 
Oda’nın bugünlerde heyecanı daha farklı.
 
Çünkü Oda 7 ile 8 Mayıs tarihleri arasında Olağan Genel seçime gidecek.
 
İbrashim Halil Akman bir kez daha aday. Başka isimler aday mı? Bilemiyorum. Sonuçta Akman başkanın ifade ettiği ve benimde her zaman söylediğim üzere ‘Bu bir demokratik yarış’
 
Sonucu tabiî ki üyeler oyları ve duruşları ile belirleyecek.
 
Odaya kayıtlı 421 üye var. Seçimler Oda toplantı salonunda olacak. Oda binası Büyükşehir Belediye yanındaki Ahmet Bahçıvan iş merkezinde. Nezih bir ortam burada var. İçerisi güzel, çalışkan ve işini çok seven bir ekip ile doldurulmuş. Nesrin hanım buranın sürekli gülen yüzü. Çağdaş birisi. Kendisine olan müthiş özgüveni ile herkesi dinliyor, konuyu yerine göre Başkan ve yönetime götürüyor. Birçok konuyu ise engin deneyimi ile üyeleri kızdırmadan, bıktırmadan yetkisi itibari ile çözüme kavuşturup üyeleri gülen yüzü ile kapıdan asansöre kadar yolculuyor.
 
Muhasebeci demek işini sağlam yapan demektir.
 
Muhasebeci demek kılı kırk yarmak demektir.
 
Muhasebeci demek akıl ve iyi düşünüp öyle karar veren demektir.
 
Muhasebeci demek vergi demektir. Dost, sırdaş, arkadaş demektir. Dürüstlük demektir.
 
Böylesine özelliklere sahip Urfa Muhasebeci ile Mali Müşavirleri de inanıyorum ki 7 Mayıs’ta yapılacak olan seçimle genel kurulda iyi düşünecek, aklı ile hareket edecek ve istikrarı bozmamak adına sağduyulu bir yaklaşım ile oyunu ‘Güven tazelemek’ adına sürecin ve istikrarın devamından yana yani mevcut Başkan’dan yana kullanacaktır.
 
Yaklaşan seçim öncesi Başkan İbrahim Halil Akman’a bugüne kadar ortaya koymuş olduğu adil düzen anlayışı, sergilediği performans ve ortaya koyduğu başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 7 Mayıs’taki seçim İbrahim Halil Akman ve onun şahsında listede yer alacak olan yönetim ile diğer organların seçimi adına da bir ‘Güven tazelemek’ havasında gerçekleşecektir. İnanmak yarı yarıya başarmak demektir. Ben önceki gün öğleden sonra makamında ziyaret ettiğim Başkan İbrahim Halil Akman’da da bu inancı ve azmi gördüm. Başarılarınızın devam dileklerim ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49