Bizlerde ‘ekmeği ekmekçiye ver, iki ekmekte fazladan ver!’ diye bir söz vardır bilirsiniz. Bu sözün özünde yatan gerçek ‘her ne zaman ne yaparsan yap işi ehline ver’ demektir.
İşte iki gün sonraki seçim de tıpkı böyle.
A partisinden 8 tane vekil çıkartmış ve Ankara’ya göndermişsin. İyi tamam da kardeşim bu sekizden 7’si uyuyor, hiçbir işe karışmıyor ve görevleri sadece el kaldır, el indirmek ise bunları seçmenin ve göndermenin ne âlemi olabilir ki?
Urfa’mızın son dönemlerine isterseniz şöyle bir bakalım.
22. dönemi ayrı tutacak olduğumuzda 23’ncü, 24’ncü dönem de Urfa adına Mecliste ne oldu? 25’nci dönemi bu işe karıştırmıyorum. Çünkü Mecliste sadece yemin etmek ve özlük haklarını alabilmek adına onları Mecliste şöyle bir gördük, o kadar!
Özellikle 24’ncü dönemi masaya yatırmak istiyorum.
O zaman Urfa’dan Meclise AKP’den 10 vekil gitmiş, 2 vekilde bağımsız olarak seçilmiş bunlardan İbrahim Ayhan cezaevinde, İbrahim Binici ise Meclisin dışında her yerde!
24’ncü dönemde 10 Vekil’in takım kaptanlığını Faruk Çelik yapmakta. Diğer 9 vekil Urfa adına ne yapıyor? Kocaman bir hiç!
Sadece oturumlarda el kaldır, el indir!
25’nci dönemde işin rengi biraz olsun değişti.
25’nci dönem itibari ile Meclise bu defa AKP’den 7, HDP’den ise 5 vekil gitti. Ama hükümet olunamaması, seçmenin mesajının iyi algılanmaması, keyfi tutumlar, turlar ve sıkıntılar sonunda alınan erken Genel seçim kararı ve bugün gelinen nokta.
Evet, 1 Kasım birçok nedenlerden dolayı çok önemli.
Urfa’ya hizmet gelmesi, sorunlarının mecliste gündemde tutulması, tartışılması, farklı ve aykırı seslerin yükselebilmesi adına 1 Kasım seçimlerine Meclise sadece AKP ve HDP Milletvekillerini göndermek ile yeterli kalınmamalı, CHP ve MHP’den de mutlaka temsil noktasında, farklı sesler adına hepsinden de ötesi Urfa’mızın aydınlık ve kalkınmışlık geleceği adına birileri olmalı.
1 Kasım akşamı sandıkların açılması ile birlikte inanıyorum ki, Urfa’lının tercihlerindeki renklilikler Türkiye’nin genelinde de yer bulacaktır. 
1 Kasım seçimlerinde Urfa seçmeni oyları ile sadece iki partiye değil, çok seslilik adına demokrasi adına çok daha farklı partiden vekilleri Ankara’ya taşıyacaktır. CHP’den Vedat Melik, bu isimlerden sadece birisi olacaktır. Buna inanıyorum.
 
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49