Geride bıraktığımız Pazar günü Türkiye”miz adına önemli bir gün idi. Günü önemli kılan olay ise Diyarbakır”da yaşandı.
Beraberinde çok sayıda Bakan ve Milletvekili ile Diyarbakır”a adeta çıkartmada bulunan Başbakan ve AKP lideri Binali Yıldırım “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı”na katıldı.
Direk 23 ili dolaylı olaraktan ise tüm Türkiye”yi etkileyecek olan “Yatırım Paketini” açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, peşe peye müjdeler verdi, bölge insanı başta olmak üzere yatırımcılara, esnafa, insanlara umutlar dağıttı.
Ahmet Davutoğlu”nun ardından Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlık görevine gelen Binali Yıldırım”ın kısa sürede ortaya koyduğu performans bana göre Davutoğlu”nkinden çok daha iyi. Çünkü “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye bir söz var ya, işte Binali Yıldırım”ın ortaya koyduğu işlerde bunu bizlere göstermekte.
Evet, son zamanlarda ülke ekonomisi ne yazık ki kaplumbağa hızıyla yürümekte.
Yüz binden fazla esnaf son birkaç ay içinde iş yererini kapatır hale geldi. Birçok şirket iflas müracaatlarında bulundu. İş adamı yatırım yapmaktan, esnaf işini büyütmekten korkar hale geldi.
Ekonominin iyice yavaşladığı, esnafın kan ağladığı, işsizliğin tavan yaptığı şu günlerde iç piyasayı rahatlatacak, yatırımcılara umut verecek, insanları heyecanlandıracak bir adımın Hükümet tarafından atılması bekleniyordu. Geç de olsa nihayet bu adım Pazar günü Başbakan Binali Yıldırımın müjdeleri ile atılmış oldu.
“Hayırlı olsun” diyorum.
Ve buna paralel “İNŞALLAH!” demekten de kendimi geri bırakamıyorum. Çünkü son zamanlarda ne yazık ki söylemler ile eylemler birbirinden o kadar çok farklı olarak karşımıza çıkmaya başladı ki, işte bundan dolayı son dakika sürprizlerini bir daha yaşamak istemiyoruz.
Evet, Hükümet bölge illeri başta olmak üzere tüm ülkeyi rahatlatabilecek bir takım kararlar aldı. İnşallah kısa sürede bu alınan kararlar eksiksiz olarak, kayırmasız olarak hayata geçirilir ve insanların yüzü güler, umutları yeniden canlanır.
İnşaattan tarıma, eğitimden sanayiye, ulaşımdan sportif tesisleşmeye ve sosyal ve kültürel bir takım atılımlara kadar uzanan yelpazede eğer alınan kararlar ciddi olarak uygulanır ise inanıyorum ki yakın gelecek te bölge başta olmak üzere tüm Türkiye”de yaklaşan kış mevsimi öncesi tam bir bahar güzelliği, refahı, mutluluğu yaşanır.
Yatırım Paketinin bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkemize hayırlar getirmesi umudu ve dileği ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49