Peygamberler kentidir Urfa.
 
GAP’ın Başkentidir Urfa.
 
Tarih ve Kültür şehridir Urfa.
 
Göbekli tepe’nin kalbidir Urfa.
 
Dünyanın tek açık hava akvaryumunun merkezidir Urfa.
 
Kültürün, damak lezzetlerinin, tarihi sokakların, evlerin, dini ve kutsal mekânların, tarihin her adımda fışkırdığı şehirdir Urfa.
 
Haziran 2015’te Suruç’ta karanlık ellerin patlattığı bomba ile ne yazık ki son 8 aydan bu yana Urfa’da özellikle esnaf ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunmaktadır.
 
Oysaki Urfa huzurun daim olduğu bir kent olduğunu asla unutmayalım.
 
Huzuru, mutluluk ve refahı bozmak adına kahpe bir saldırının meydana geldiği Urfa’da günümüzde başta çarşı pazardaki esnaf olmak üzere oteller, turistik eşya satıcıları, lokantalar büyük bir sıkıntı içindeler.
 
Yerli turistlerin bile uğramaz oldukları Urfa aslında ülkemizin en huzurlu, en güvenilir şehri olduğunun asla unutmayalım.
 
Bir Gaziantep’te sadece Hayvanat bahçesini yılda 3 milyon ziyaretçi akınına uğrarken, Balıklı gölü, Hz. İbrahim (a.s.)’mın makamının bulunduğu, Hz. Eyüp (a.s.)’ın çile çektiği makamın yer aldığı, dünyanın ilk medeniyetinin temelinin atıldığı Göbeklitepe’nin, yine dünyanın ilk Üniversite kalıntılarının yanı sıra eşsiz güzellik ve lezzetleri bağrında bulunduran Şanlıurfa’ya günümüzde ‘terör’ korkusu nedeni ile kimselerin gelmemesi bizleri samimi olarak üzmektedir.
 
Urfa bir an önce üzerine örtülen terör korkusu ve endişesinden kurtulmalıdır. Bu iş tabi ki en başta bu ilin Valisine, bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanına, Milletvekillerine, STK ile dernek ve oda başkanlarına ve tabi ki ilin kanaat önderlerine düşmektedir. Ve tabi ki bizlere.
 
Evet, Urfa’nın ülkemizin en huzurlu, en güvenilir, en mutlu kenti olduğunu herkese, dost ve düşmana ispatlamalıyız.
 
Bunu nasıl mı yaparız?
 
Tabi ki el ele vermek sureti ile tabi ki. Halkı heyecanlandıracak, çevre illerinden insanlarımızın dikkatini çekecek, esnafı mutlu edip ayağa kaldıracak kültürel ve sosyal etkinlikleri bir an önce gerçekleştirmeliyiz.
 
Urfa’nın terör ili olmadığının, Urfa’nın huzurlu ve en güvenilir kentlerimizden birisi olduğunu el âleme ispatlamalıyız. Aksi takdirde her geçen gün bir önceki günü arar hale geliriz benden hatırlatması…
 
Yeniden buluşmak umudu ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49