Bugün milli gelir 10 bin dolarlarda ancak toplumun arasındaki makas nedense hep açık ve kapanma ya da niyeti yok. Yakın zamanda bir ortamda anlattı bir arkadaş. Antep’teki Mercedes bayisini aramış ve E 250 serisinin fiyatını sormuş 250–300 bin aralığında olduğunu ve en erken altı ay için gün verileceği söylenmiş. Ortamdan kalktım ve eve yaklaştığımda bu konuyu düşünüyordum, gerçektende çevredeki arabaların gittikçe lüksleştiğini fark ettim. Tam bunları düşünürken iki ayak gördüm çöp bidonunun içinde. Gecenin bir yarısı gövdesinin çoğunu çöpün içine daldırmış plastik atık arayan genç öylece dalmış bir şekilde işine yoğunlaşmıştı. Ne demeli…
 
       Bu lüks araçların aralarında tek tük te olsa bazı tarihi eserler de görmek mümkün şehrin sokaklarında. Tabi bunları görünce hurda araç teşviki geliyor akla. Ancak yakın zamana kadar bu konu gündemde idi. Eski sanayi ve Ticaret bakanı Nihat Ergün 2014 yılının ilk aylarında gerçekleşeceğini beyan etmişti fakat o da gitti ve on yıldır bir şekilde bu haberi bekleyenler yine hüsrana uğradı.
 
        Maksat tekeri dönsün, çoluk çocuk bir yerlere gidebilelim diye umutlarını o birkaç bin liralık otomobillerde bulan ve sonra işin göründüğünün aksine pekte ucuza mal olmadığını anlayan bu mağdurlara bir umut olunsa da uygun bir değerden ellerinden çıkarılsa bu zarar küpleri.
 
       Ucuz diye alınan bu arabalar fazla yakıt tüketir, bol bol tamire gider, muayeneye giremez ve borcu birikir… Hâsılı yüzü astarını geçer de pişmanlıklarla satmaya çalışırda kimseler de almaz.
 
       Dedim ya umut kapısı yine devlet babadır. Biraz bekletse de inşallah çıkarır bu teşviki de mağdur durumda olan bu vatandaşlar kurtulur bu hurdalardan.
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49