‘Göreve geldiği günden bu yana hizmet açısından ilçesine en yüksek katkıyı sunan Belediye Başkanı kimdir?’ diye bana bir soru yöneltecek olsanız inanın Hilvan’ın sevilen, sayılan Belediye Başkanı ‘Aslan Ali Bayık’ı tek geçerim diye cevaplarım.
 
2009 Mahalli genel seçimlerine aday olmuştu.
 
Hilvan’da bırakın alt yapıyı üst yapı diye bir şey yoktu. Tek çarşısı o zamanlarda tozdan, bozuk yollardan, çamurdan geçilmez durumdaydı.
 
Kanalizasyonlar dışarı akıyordu. Çevre bakımsız idi. Bırakın bahçeleri, bir tek park bile o dönemlerde yoktu.
 
Hilvan halkı Şanlıurfa ile Siverek ve uzantısında Diyarbakır arasına adeta sıkıştırılmıştı. Halbuki önemli bir konuma sahipti bu ilçe. Ama bugüne kadar bu ilçeye hak ettiği itibarı kimse kazandıramamıştı ne yazık ki!
 
2009 Mahalli Genel seçimlerinde Hilvan halkının oyları ile ‘Belediye Başkanı’ seçilen Aslan Ali Bayık ile bir anda makûs kaderi de değişime başlamıştı Hilvan’ın. Alt yapı, üst yapı, kanalizasyon, yeni geniş yollar, park ve bahçeler, hayvan pazarı, buğday pazarı, yeni mahalleler, enerji hatları, yeni mezarlık, açıkta akan pis suların yerine çağdaş bir çevre oluşumu bile Aslan Ali Bayık’ın hızını alamamıştı. ‘her şeyden önce hedefimiz insanımıza saygı düzeyinde olmalı’ diyen Başkan Bayık, her mahalleye bir oyun alanı yaparak çocukların mutlu olmasını, temiz bir çevre oluşumu ile Hilvan’lıların gönlünü kazanmıştı.
 
2014 Mahalli Genel seçimlerinde Hilvan halkının teveccühüne bir kez daha mazhar olan Başkan Aslan Ali Bayık’ın davetlisi olarak Pazar günü akşamı Hilvan’daydım.
 
Hilvan, Urfa’ya nazaran daha serin. Başkan Bayık ile Belediye’de buluşuyoruz. Bir süre sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’te Hilvan’a geliyor. Bayık, Güvenç’i ilk olarak Hilvan ilçesi Gürgür köyü sınırları içerisinde kalan GÜRGÜR’e götürüyor.
 
Gürgür isminden de anlaşılacağı üzere ‘GÜRÜL, GÜRÜL’ akan suyun sesi anlamına gelmekte. Eskiden beri mesire alanı olarak kullanılmakta olan yerin Atatürk Barajı Gçlü sahası altında kalması sebebi ile şimdi daha da ayrı bir güzellikte. Bir dönem 150 dönümlük alan üzerinde bir ağaçlandırma çalışmasına gidildiyse de arzulanan hedefe ulaşılamadığı ortada. İşte Aslan Ali Bayık, bu inançla yola çıkarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’ten, Gürgür’ün yeşilin hâkim kılınacağı bir turizm cenneti haline getirilebilinmesi yolunda düşüncesindeki projelerini yerinde anlattı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Başkan Bayık’ın ‘Gürgür’ projesine büyük yakınlık gösterdi. Burada ortaya çıkan koyların mutlaka değerlendirilmesi ve de en önemlisi Halfeti ve Bozova’dan sonra Hilvan Gürgür’ün de yerli turizme kazandırılması gerekliliğinin altını çizdi.
 
Gürgür ziyaretinin ardından Büyükşehir Başkanı Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Bayık ile birlikte soluğu inşaatı bir süre önce tamamlanan ve hak sahiplerine teslim edilen Buğday pazarının açılışına geçiyoruz. Pazar günü ve saat akşamın 18.30’unu göstermesine karşın Buğday Pazarı esnafı canlı ve istekli bir şekilde her iki Başkanı adeta kucaklıyorlar. Olası sorunlarını ve sıkıntılarını dile getiren esnafa, ‘Hayırlı olsun’ dilekleri ile buğday pazarının açılışı gerçekleştiriliyor. Hilvan Belediye Başkanı Bayık, ‘Hilvan halkı olarak. Köylüsü olarak, esnafı olarak çok sıkıntılar çektik. Ürettiğimiz ürünü bile pazarlayabilmek için kilometrelerce uzaklıklardaki başka ilçe veya illere gidiyorduk. Şimdi kendi pazarımız var artık. 2009’da verdiğim bir sözü daha bugün yerine getirmenin sevinci içindeyim’ dedi.
 
Hilvan Belediyesi önündeki iftar sofrasına geçerken her iki başkan adeta Hilvan sokaklarında vatandaşlarla, esnaflarla bir kez daha kenetleniyorlar. Detleşip, hoş sohbetlerde bulunuyorlar. Hilvan halkı Başkanları Aslan Ali Bayık’a olan muhabbetlerini, sevgilerini, inançlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yüzüne karşı adet bir kez daha itiraf ediyorlar.
 
Hilvan Belediyesi Ramazan’ın ilk gününden itibaren her gün olmak üzere günde en az 300 kişinin faydalanabileceği bir iftar çadırını açmakta. İftar saati insanlar buraya geliyorlar ve sıcak yemeklerini, tatlılarını, içeceklerini alarak oruçlarını dualar eşliğinde açıyorlar.
 
Pazar günü sofra daha büyük idi. İftar saatinden birkaç dakika önce Büyükşehir ve Hilvan Belediye Başkanları davetlilere ‘afiyet olsun’ diyor ve ezanın okunması ile birlikte iftarlarını açıyorlar.
 
O an gerçekten çok güzel. Toplumun tüm kesiminden insanlar bir arada. Sen uzunsun, o kısa, öbürüsü zengin, diğeri fakir demeden tüm insanlar Allah’ın rızası noktasında omuz omuza vererek iftarlarını yapıyorlar.
 
Hilvan’daki kısa günümüzde birlikte dolaştığım Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in sizlerinde ilk duyduğunuzda şaşıracağına inandığım bir özelliğine şahit oluyorum. Ama bu konuyu nasip olursa bir başka yazımda kaleme almak istiyorum.
 
Netice itibari ile ‘davet edildiğin yere erinme, davet edilmediğin yere de görünme!’ misali ben naçizane Hilvan’ımızın sevilen, sayılan ve çalışkan, dürüst Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın davetlisi olarak bir iftar saatinde Hilvan’da oldum. Başkan’ın başarılarını, insanların ona karşı sıcak, samimi ve içten muhabbetlerine şahit oldukça gerçekten mutlu oldum. Demek ki bu halk başarılı olan, kendisi ile arasına mesafe koymayan ve halktan birisi olan kim olursa olsun o’nu hem seviyor hem de sayıyor. Tıpkı, Hilvan’da Aslan Ali Bayık’a karşı olduğu üzere…
 
Davetlerinden, sıcak ev sahipliğinin yanı sıra samimi dostluğundan dolayı Başkan Bayık’a teşekkür ediyorum. Ve yine hizmetlerinden dolayı da Hilvan halkı adına da Başkan Aslan Ali Bayık’a başarılarının devamını diliyorum.
 
Yeniden buluşmak dileği ile..  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49